Dat is waar de nadruk op heeft gelegen de afgelopen week. En wederom met resultaat, want ook deze week was er weer een kilo af. Als ik een kilo per week weet vast te houden weeg ik gewoon aan het einde van deze periode al 10 kilo minder…

 

Goed eten gaat me goed af. De adviezen zijn duidelijk en dit maakt dat ik mij er goed aan kan houden. ’s Morgens bekijk ik wat ik die dag mag/moet eten en eigenlijk houd ik wel van deze duidelijkheid. Gewoon doen wat er staat en verder niets. Je hoeft dus ook verder nergens aan te denken en dat maakt dat ik niet de hele dag mijn gedachten vol met eten heb. Het feit dat ik nog geen hongergevoel heb gehad maakt ook dat het goed te doen is. En zo trok ik vrijdagmiddag voor het eerst weer de la van de chips open om te kijken of er ook nog wat was voor de oppas van die avond. Niets in huis en dus legde ik even later met een beetje schaamte de chips op de band van de supermarkt. Ik keek er naar en had er niet eens zin in. Ik had namelijk gedacht dat ik de patat en chips waar ik zo gek op ben zou gaan missen. Dit was deze week wederom niet het geval. Zelfs niet toen de frituurpan aan ging voor de rest van mijn gezin en ik vertrok voor een uurtje sportschool.

 

Ik ga namelijk graag naar de sportschool. Ik vind het leuk! Voel me tijdens het sporten goed! En vind het na de tijd heerlijk! De drie keer in de week dat ik daar ben voelen dan ook niet als verplichting. Vanmorgen zou ik met een vriendin gaan. Helaas raakte zij gisteren geblesseerd en kon ons afspraakje niet meer door gaan. En toch ging ik wel! Ik sportte een goed uur en dronk tijdens en na de tijd een ruime liter water.

 

Dat drinken is het moeilijkste punt op dit moment. Tijdens en na het sporten lukt het mij prima. De rest van de dag kan ik dat goed aanvullen tot de 2 liter die ik moet drinken. Op de dagen dat ik niet sport vind ik het moeilijker. Ik drink mijn kopjes groene thee en probeer de flesjes water ook regelmatig te leggen, maar voordat je dan op 2 liter zit…. Man ooh man, ik voel me zo af en toe net zo’n reservoir…. vol gieten maar! Ik wil het ook voor zeven uur erin gegoten hebben, want anders moet ik mijn slaap ’s nachts wel erg vaak onderbreken.

 

Nou is die slaap iets minder belangrijk dan voorheen. Op de één of andere manier voel ik me zoveel fitter dat ik ook de avonden veel actiever ben. Met andere woorden: ik voel me lekker!

 

Over lekker gesproken…. Vanavond stond er aardappels, groente, vlees op het menu. En wel mager rundvlees en rode kool. Mijn begeleidster tipte me dat ik er ook gerust een schotel van mocht maken. En zo was ik vanmiddag al druk met de schotel en aten we vanavond wederom lekker!

 

 

 

Eerste laag: Rundergehakt rullen in een beetje olijfolie.

Tweede laag: Aardappels koken en met magere melk een puree van maken.

Derde laag: Rode kool uit pot uit laten lekken.

Vierde laag: Twee appeltjes schillen en in blokjes snijden.

Vijfde laag: De andere helft aardappelpuree als bovenste laag gebruiken met een klein beetje kruiden paneermeel erover heen afmaken.

Half uurtje in de oven op 200 graden en tjonge jonge wat lekker!

 

Jullie ook een lekkere week gewenst!

 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *