Ik wens jou volle dagen toe – en vrije tijd.

Dit is een regel uit een liedje dat ik op school veel met de kinderen zing. Die volle dagen zijn de afgelopen tijd goed gelukt. De vrije tijd wat minder en mede daardoor was het rustig hier.

De afgelopen weken maakte ik mijn lokaal klaar en startte het schooljaar weer op. Dit jaar mag ik mijn best doen om 28 kinderen in groep 3 met plezier te laten leren. Dat betekent dat ze groeien in hun kennis en vaardigheden. Door met de kinderen te lezen, schrijven en rekenen leren ze heel veel. Maar wat net zo én misschien nog wel belangrijker is, is dat zij leren wie ze zelf zijn. Wat hun kwaliteiten zijn en wat hun valkuilen.

Dit doen we onder andere met de Kanjertraining, T4L en Trefwoord.

Met de Kanjertraining leren we kinderen om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Kernwoorden hierbij zijn vertrouwen, rust en sociale redzaamheid.

Door middel van Thinking for Learning (T4L) worden de kinderen uitgenodigd om betekenis te verlenen aan het leren, kritisch en nieuwsgierig te worden en te blijven, eigen ideeën te ontwikkelen, samen te werken én te denken over het leren zelf. De kinderen weten dat zij kunnen groeien in de leerspieren: Reflecteren (uil), Verbinden (spin), Ontwikkelen (vlinder), Ontwerpen (aap), Samen werken (bij), Vragen stellen (poes) en Doorzetten (uil).

En dan starten we de dag met Trefwoord. Dit is een methode voor levensbeschouwing op de basisschool. Centraal in Trefwoord staat de leefwereld van kinderen. Kinderen worden uitgedaagd om aan de hand van eigentijdse verhalen en Bijbelverhalen na te denken over levensbeschouwelijke thema’s.

Een onderdeel van Trefwoord is muziek. Christelijke kinderliedjes vertellen ons mooie verhalen en leren ons goede lessen. Mijn favoriet wil ik vandaag graag met jullie delen!

Dus heb je nog een kleine 3 minuten de tijd… Luister dan hier wat ik jou toewens!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *