164 gram Magere yoghurt met vruchten

50 gram Muesli zonder suiker

150 gram Banaan

Het ontbijt zit er weer in.

Een flink ontbijt wel te verstaan. En het hele voedingsadvies bestaat uit flink eten. Wel volledig gezond natuurlijk, maar afgestemd op mijn energiebehoefte dus ik heb nog geen moment een hongergevoel gehad.

De hoeveelheid eten bracht mij zo halverwege de week wel aan het twijfelen. Zoveel eten… daar kan ik toch niet van afvallen? Natuurlijk vind ik het ook belangrijk dat ik overstap naar een gezonder voedingspatroon en leefwijze, maar afvallen is in eerste instantie wel mijn hoofddoel.

Ik heb mij keurig aan het voedingsadvies gehouden, heb iedere dag rond de twee liter water en kruidenthee gedronken en heb afgelopen week drie keer de sportschool bezocht. Ik voel me goed, maar de twijfel in kilo’s was er zeker.

Met een gespannen gevoel reed ik dan ook gisteren naar de sportschool voor het eerste weegmoment na mijn start. Terwijl de andere leden van mijn gezin op een feestje aan de patat zaten was ik keurig iets eerder naar huis gegaan om in mijn ééntje een omelet te eten. Niet heel gezellig, maar het is even niet anders. Gelukkig begrepen de feestgangers mij goed. De tijd dat ik weer gewoon met alles mee kan doen komt wel weer, ik moet alleen nu even streng voor mijzelf zijn. En dus laat ik ook de komende weken de feestjes waar echt gegeten wordt aan mij voorbij gaan.

In de auto bedacht ik me nog hoe fijn het is dat de mensen om je heen je steunen en begrip tonen. Dat mijn gezin keurig met mij mee eet en op de dagen dat ik werk het prakje koken dat op mijn lijst staat.

Dat er na mijn weegmoment een vriendin op mij zou staan te wachten om daarna samen te gaan sporten. Het maakt het allemaal net iets makkelijker.

Met deze gedachte in mijn achterhoofd stapte ik iets voor zessen de sportschool binnen. Even omkleden en dan richting de weegschaal….. Wat denk je? Ik durfde niets te denken. Wat hoop je? Ik hoopte dat er in ieder geval iets af was.

De stap de weegschaal op was spannend en toen…….

– 2,2 kilo!!!

Met ongeloof keek ik naar de cijfers. Wauw, het is gelukt de eerste week, de eerste kilo’s zijn eraf. Dat geeft moed voor de komende week. We gaan dus net zo gemotiveerd verder met week 2 en ondertussen geniet ik van mijn overwinning!

Met meer dan 2 kilo minder was het heerlijk sporten, de gezelschap van een vriendin (en haar vriend) deed daar nog een schepje bovenop en het kopje thee na afloop met een complimenterende brief van mijn begeleidster en het nieuwe voedingsadvies maakten dat mijn weekend een heerlijke start had gehad. Kom maar op met de nieuwe week!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *