Ik ga niet mijn hele leven lijnen! Dat was wat ik altijd zei. En toch hebben de afgelopen jaren veelal in het het teken gestaan van afvallen.

In 2008 en 2009 werd ik begeleid door NuGezond om de zwangerschapskilo’s na de geboorte van Liv en Rev kwijt te raken. Daarna liet ik het een tijdje voor wat het was en kwam steeds een beetje meer aan. De kinderen waren jong en ik had het zwaar na mijn vaders overlijden.

Toen Rev naar school ging trok ik de stoute schoenen aan en zo viel ik in 2014 voor het eerst veel af. Via het persoonlijke plan van Diplan raakte ik, door mijn eetpatroon aan te passen en veel te sporten, meer dan 15 kilo kwijt. Na dat traject kreeg ik galblaasproblemen, waardoor deze verwijderd moest worden. Het sporten kwam weer op een laag pitje te staan en ik kwam weer aan.

In 2015 viel ik af met behulp van de Weight Watchers app op mijn telefoon. Om in 2016 en 2017 mee te doen aan een afvalrace. Een soort wedstrijd om in groepsverband de meeste kilo’s te verliezen. En daar ben ik goed in. Ik kan namelijk heel goed afvallen. Helaas kan ik ook net zo goed weer aankomen.

Afvalrace 2017

In 2018 en 2019 werd ik begeleid door Feeleef. Een manier die precies bij mij past. Je gewoontes veranderen en verstandige keuzes maken. Het gaat daarbij alleen niet zo snel als ik gewend was. Dus ik had geduld nodig. En wist dat ik iets extra’s moest doen.

Ik startte met 1 op 1 sporten bij de sportschool. Hier werd ik 1 keer in de week begeleid met sporten en ging ik zelf nog 2 of soms 3 keer naar de sportschool om individueel te trainen. Dat bleek voor mij een redelijke balans te vormen.

Helaas kwam daar Corona om de hoek kijken. De sportschool stopte ermee. Ik kreeg de kans om het 1 op 1 sporten wel door te zetten. Deze ene keer in de week was echter niet genoeg.

Gelukkig kwam daar het Facebook bericht van My-LifeSlim. Ik trok voor de zoveelste keer de stoute schoenen aan en begon in januari van dit jaar mijn afvalproces met online begeleiding. Voor mij bestond dit uit gezond eten, in combinatie met supplementen, en iedere dag wandelen. Corona was een goede stok achter de deur. Overgewicht bleek een grote risicofactor te zijn en dat had ik zelf in de hand. In 5 maanden viel ik 20 kilo af.

De zomervakantie kwam helaas net te vroeg. Ik kwam in deze vakantie toch weer aan en deze kilo’s raak ik maar moeilijk kwijt. Ik wist eigenlijk meteen wat mij te doen stond, maar de stap was groot.

Gelukkig heb ik nu de stap weer gemaakt. Vanmiddag heb ik een afspraak bij de sportschool. Ik hoop dat ik door regelmatig te sporten en gezonde keuzes te blijven maken een stabiel gewicht kan bereiken en het jojo-effect van de afgelopen jaren achter mij kan laten.

Ik heb getwijfeld of ik dit verhaal zou publiceren. Ik doe het omdat ik weet dat er heel veel vrouwen en mannen met mij mee jojo-en. Hopelijk voel je een beetje herkenning en helpt het je om weer een stapje te zetten. Wie weet lukt het ons om toch een gezond gewicht te bereiken en balans te vinden. En hoeven we niet ons hele leven te lijnen!

Je houdt misschien ook van...

31 Reacties

 1. free gay radom web cam chat
  gay masturbation chat
  gay suppport chat

 2. google zoom gay chat rooms
  boy chat strip nude webcam male gay
  chat with sexy black gay men

 3. help write essay online
  writing essays help
  online essay writer

 4. help on essays
  essay writer service
  help with writing college essays

 5. essay checking service
  best cheap essay writing service
  college essay writing service reviews

 6. english essay help online
  best essay writers
  cheap custom essay writing

 7. college essay review services
  essay revision help online
  write my essay online

 8. national honor society essay help
  best writing paper
  essay writing services recommendations

 9. best paper writing site
  custom essay writing service toronto
  professional essay writers review

 10. best college essay writing services
  best essay writing company
  custom essay writing service reviews

 11. admission college essay help
  essay writer website
  custom college essays

 12. scholarship essay writing service
  english essay helper
  essay writing help for students

 13. online essay help
  the best essay writer
  college essay community service

 14. best custom essay writers
  essay marking service
  write my essay org

 15. good essay writing service
  graduate school essay writing service
  help with writing college essays

 16. admission essay writing services
  good essay writers
  buy essays online

 17. best essay helper
  online essay services
  best mba essay writing service

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.