Het is weeeeeeeekend! Ooh wat houd ik van het weekend. Lekker samen zijn. Niet te veel moeten, niet zoveel haast.

Sinds kort ben ik echter ook weer blij als het zondagavond is. Morgen begint de week weer. En de doordeweekse dagen staan gelijk aan ritme en structuur en dat is zoveel makkelijker wanneer je een vast eetschema volgt.

Op de zaterdag en zondag hebben wij over het algemeen iets minder haast met opstaan. Uitslapen zou ik het niet willen noemen, want ik ben er gewoon op tijd uit. In alle rust de dag beginnen betekent wel lekker bankhangen en aanrommelen. Negen van de tien keer eten we veel later dan op de doordeweekse dagen. Nou ja… aten we moet ik nu zeggen. Wanneer je voedingsschema bestaat uit 6 momenten is het niet handig als het eerste moment pas rond 10 uur is. En zo probeer ik ook in het weekend rond 8 uur te ontbijten.

Het eerste tussendoortje kan gerust mee in de tas. De lunch is echter moeilijker mee te nemen. Waar we anders even een broodje, visje of wat dan ook als lunch aten waar we dan ook waren, wil ik nu wel graag ergens tussen 12 en 13.30 terug zijn om thuis te eten.

Het tweede tussendoortje kan wederom meestal wel weer mee in de tas, maar ook rond de tijd van het avond eten wil ik graag weer thuis zijn. Niets patatje op de korfbal, gewoon naar huis voor de gezonde prak.

Net als alle andere 6 dagen van de week wordt er ook op de zondag weer een gezonde maaltijd bereid. We aten echt niet heel erg ongezond, maar de weekenden aten we vaak wel makkelijk. Een soepje met brood of een broodje gezond is soms zo lekker snel bereid en past dan zo goed in de lijn van het weekend.

Daarbij komt er in het weekend zoveel meer lekkers voorbij in de vorm van hartig en zoet dan door de weeks dat ik op zondagavond denk… zo het is me weer gelukt om alles te weer staan. Laat de week maar weer  beginnen!

Inmiddels staat de verjaardagenteller van januari op 7. Al 7 keer heb ik ook op de verjaardagen geen gebakje, chippie of hapje aangeraakt. Voor velen misschien gewoon, maar voor mij toch best wel een uitdaging. Ik houd het keurig bij mijn kopje thee of glaasje water.

En net als vorige week is het waterprobleem in het weekend ook weer groter. Maar de tip van het rietje was een goede, thanks! Dus bij deze proost op een goede week!

Bijna vergeten… Deze week natuurlijk ook op de weegschaal gestaan. Ipv ’s avonds alleen ’s morgens waardoor er misschien niet helemaal een goed getal is ontstaan. De weegschaal gaf – 1.6 kg aan, afgevallen ben ik dus in ieder geval! Volgende week weer gewoon ’s avonds naar het weegmoment en zal het zeer waarschijnlijk flink wat minder zijn. Maar we gaan weer lekker door!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *