De schoolagenda stond deze week lekker vol. De schoolagenda loopt overigens door onze gezinsagenda heen. Heel handig is dat in zo’n online agenda. Tim donker blauw, Liv paars, Rev licht blauw, ik uiteraard geel en mijn schoolactiviteiten kleuren zalm roze. En zalm roze had deze week de overhand.

Laatst schreef ik al dat ik soms op mijn vrije dinsdag naar school moet. Dit is niet alleen op de dinsdag het geval, maar kan ook gerust op een avond, zaterdag en zelfs een enkele keer per jaar op de zondag zo zijn.

Tim, Liv en Rev weten dit en zijn hier aan gewend. Ze vragen geregeld; “Mam, heb jij vanavond wat?” Afgelopen week was het een echt schoolweekje. Maandagavond en dinsdagochtend stonden er ouderbelgesprekken gepland, dinsdagavond had ik MR vergadering op school en woensdagmiddag voerde ik nog een aantal oudergesprekken. Dit weekend is er ook nog zal roze in onze agenda aanwezig. Morgenochtend verzorg ik de koffie voor de ouders (veelal vaders) die oud papier voor de school ophalen in de wijk.

Over het algemeen hoor je mij hier niet over klagen. Ik klaag namelijk ook niet over het feit dat ik alle feestdagen en vakanties vrij ben. Dit staat namelijk in verhouding met elkaar.

In Cupella is het allemaal keurig voor ons berekend. Dit is ons taakbeleid. In dit taakbeleid staat beschreven welke werkzaamheden ik moet uitvoeren. Dit zijn uiteraard mijn kerntaken, werkelijke lesuren en voor- en nawerk. Maar ook professionalisering, duurzame inzetbaarheid en schooltaken vallen hieronder. Dit schooljaar moet ik 1286 uur werken, daarvan geef ik iets meer dan 700 uur les. Voor voor- en nawerk staat zo’n 300 uur gepland. Dat betekent dat er nog zo’n 250 uur ingevuld moeten worden.

Die uren vallen veelal onder de schooltaken. De schooltaken zijn voor iedere leerkracht anders. Mijn taken zijn onder andere BHV, Bovenschools coördinator werkgroep hoogbegaafdheid, beheren Facebook en Instagram, leerwerkgroep Innovatie en rapport, MR-lid, begeleiding en organiseren schoolkamp, regelen schoolreis groep 4 en dus ook koffie zetten voor de oud papier ouders.

Het hoort er dus echt allemaal bij. En soms vallen deze uren bijna allemaal in dezelfde week en staat de agenda dus even vol met school. Gelukkig weten we dat in het onderwijs deze pieken ook weer verdwijnen en anders tanken we gewoon in de vakantie weer bij.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *