Af!

De wedstrijd is begonnen. En niet zomaar een wedstrijd. Het is de strijd tegen de kilo’s!

Begin december had ik mijn eerste gesprek op de sportschool. Een gesprek met een diëtist wel te verstaan. Ik had al maanden in mijn hoofd dat er iets moest gebeuren, maar in mijn ééntje lukte het me niet.

En zo had ik mezelf in het weekend dat december van start ging voorgenomen maandagochtend meteen te bellen. De hele ochtend hikte ik er tegen aan. Twee voor twaalf pakte ik de telefoon. Nog net ’s morgens zette ik de eerste stap. Emotioneel legde ik de telefoon weer neer…. Ik ga voor en met mezelf aan het werk!

We spraken af in januari te beginnen. In december zou ik gaan genieten van al het lekkers dat bij deze maand hoort. Pepernoten, warme chocolade melk, knieperties en oliebollen! Met Sinterklaas, kerst en oud en nieuw heerlijk gegeten. Bijna allemaal dingen die de komende maanden niet op mijn menu zullen staan. Ik heb er heel bewust van genoten om er nu helemaal klaar voor te zijn!

Vanavond mijn allereerste weegmoment gehad. Poeh hé… De getallen op de weegschaal liegen er niet om. Er is werk aan de winkel, maar ik heb er zin in! Klaar om te veranderen, in en out side!

Ik heb getwijfeld of ik jullie zou laten meekijken met deze wedstrijd. Ik heb de voordelen en nadelen naast elkaar gezet. Het keihard afgestraft worden als het me niet gaat lukken voelt als een behoorlijke druk. Het kunnen schrijven op moeilijke momenten zal voor mij een goede afleiding zijn. Het feit dat er echt meer (jonge) vrouwen zijn die worstelen met hun overgewicht geeft de doorslag. Want die cijfers op de weegschaal blijven toch een geheimzinnig iets onder de (dikke) mensen…. Ik hoop dat ik de komende weken iets minder geheimzinnig zal worden….

 

 

Je houdt misschien ook van...

7 Reacties

 1. Knap hoor! Gaat vast lukken!

 2. Knapperd!! Ben trots op je dat je voor jezelf kiest! Zet m op (jij kan dat) Xx Ramona Pullen

 3. Wat goed dat je dit wilt delen met je lezers! Ik denk, nee, weet wel zeker dat als het minder goed gaat, we je allemaal steunen. Je doel ga je bereiken. Vast en zeker! Ik vind je top!!

 4. Hmmm… Ik krabbelde mijzelf ook even achter de oren toen ik vanavond weer een zak chips uit de kast snaaide. En nu weer die confrontatie hier… Hoe lang kan je de andere kant op kijken?
  Ik ga met je meedoen, ik deed het vorig jaar zomer ook, maar heb alles er al weer bij aan gesprokkeld…
  eens kijken waar dat WW boekje ook alweer is…

  Dank voor de inspiratie! En zet'm op, ben heel erg nieuwsgierig naar hoe het verloopt. Jij kan dat heus! XX!

 5. Dapper en heel moedig hoor, om dit op je blog te plaatsen!!!
  Zet 'm op!!!!!

 6. can i buy azithromycin over the counter at walmart 73 m 2 or in patients on dialysis see CONTRAINDICATIONS, WARNINGS AND PRECAUTIONS and Use In Specific Populations

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.