Bij het Googlen van mijn eigen naam kwam je al snel terecht op mijn blog. Tegenwoordig is het eerste zoekresultaat bij het invoeren van juf Nicolle de site van RTV Oost. Sinds afgelopen maandag is daar een resultaat bij gekomen.

“Juf Nicolle blikt terug op 2 jaar corona”

In oktober 2020 startte RTV Oost met de serie “De impact van de tweede golf”. Om te laten zien welke impact corona op ons dagelijks (werk)leven had vlogden meerdere Overijsselaars voor deze serie. Ik was 1 van die vloggers en liet samen met groep 3b zien wat voor invloed corona op het onderwijs had. Nu kijkt RTV Oost in een vierluik terug op die tijd.

Op woensdag 16 februari om 11.15 uur keken mijn leerlingen gespannen in de richting van onze lokaaldeur. De journalist kwam binnen en stelde zichzelf voor. De kinderen waren het gewend dat ik filmde met mijn telefoon voor de vlog, maar een journalist met een echte camera maakt toch indruk. Ik vervolgde mijn les en ondertussen werd er gefilmd. De kinderen vergaten al snel de camera en voordat we het wisten was het 12.30 uur, tijd om naar huis te gaan.

Na schooltijd keek ik met de camera op mij gericht naar onze vlogs van vorig jaar. Ik blikte terug, vertelde over mijn gevoel in deze tijd en we keken vooruit naar de toekomst. Rond kwart voor 2 werd de camera weer opgeruimd.

Thuis ging ik in mijn hoofd alle vragen en antwoorden nog eens bij langs. Heb ik geen gekke dingen gezegd? Hè(b) ik een stopwoordje? Ben ik niet te jufferig? Mijn eigen vlogs stuurde ik pas door als ik zelf tevreden was, nu moest ik dit toevertrouwen aan een ander.

En toen mocht ik afgelopen maandag het spits afbijten van de terugblik. Om 6.00 uur ’s morgens stond het filmpje al online. Het eerste dat ik deed die ochtend was het filmpje kijken. En als ik heel eerlijk ben bekeek ik hem een paar keer. Eerst met mijn kritische blik, daarna met trots. Want wat heeft Leroy Vugteveen mijn passie goed in beeld gebracht. Ik weet dat de serie gaat over het terugblikken op corona, maar ik zie vooral mijn mooie werk! En dat ik misschien een beetje vaak het woordje “hè” zeg gooi ik maar op de spanning. Want niet alleen de kinderen vonden zo’n echte camera spannend, ook de juf werd er wel een beetje onrustig van. Groep 4b, jullie weten dat ik trots op jullie ben !!

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2068942/juf-nicolle-blikt-terug-op-2-jaar-corona-er-echt-voor-de-leerlingen-zijn-kon-niet

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *