Ik heb spieren! Vanmorgen heb ik deze flink aan het werk gezet. En ze moeten de komende weken nog veel harder gaan werken. Het was mijn eerste bezoekje aan de sportschool. Bodytrend gaat mij helpen om in vorm te komen.

Het feit dat die vorm er nu nog niet is maakt dat ik mij daar nog wat ongemakkelijk voel. Sporten en bekeken worden is lang geleden voor mij. De laatste wedstrijd die ik korfbalde is meer dan 5 jaar geleden terwijl ik altijd van sporten gehouden heb. Vanmorgen voelde ik dat plezier ook zeker wel. Ik kijk dan ook weer uit naar woensdagmiddag, maar…. En ik hoop die “maar” de komende weken met de kilo’s kwijt te raken.

De eerste dagen Diplan heb ik inmiddels achter de rug. En ik heb er de buik vol van, letterlijk dan. Tjonge jonge wat moet er veel gegeten worden. Ik weeg mijn maaltijden keurig af en houd mij aan de voorgeschreven grammen. Het feit dat ik veel moet eten maakt dat ik geen honger heb. Het is de bedoeling dat ik in 10 weken tijd mijzelf een gezonde manier van leven aanleer. Gezond eten en plezier in sport hebben moeten vanzelfsprekend worden. Ondertussen is het doel in deze weken uiteraard ook gewicht verliezen.

Ik heb mijzelf voorgenomen de weegschaal die we niet hebben ook niet aan te schaffen. Iedere vrijdag is er een weegmoment op de sportschool. Ik wil niet dat de kilo’s mijn leven gaan beheersen en dus wacht ik gewoon de vrijdag af.

Ondertussen ben ik druk met de dagmenu’s. Heb ik de juiste dingen in huis? Kan mijn gezin vandaag het zelfde eten als ik? Hoeveel water/kruidenthee heb ik gehad en hoeveel moet ik nog? Wat moet ik morgen eten? Is het menu van woensdag, donderdag en vrijdag te combineren met school? En ga zo maar door. De druk gaat er vast nog wel vanaf, maar voor nu is het gewoon even zoeken naar balans.

Balans in mijn hoofd en in mijn lijf.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *