Er zijn geen regels meer voor het houden van verjaardagen of feestjes thuis. Dat voelt best bijzonder na alle verjaardagen in blokken en drive thru feestjes die we gevierd hebben. Kunnen we ons huis echt weer vol laten lopen?

Dat is de vraag die ik me de afgelopen weken steeds stel. Want als wij een jarige in huis hebben komt er toch een flinke groep mensen over de vloer. Het is ook niet klaar na een kopje koffie of thee met gebakje. Er wordt gezellig geborreld en het grootste deel eet ook ’s avonds nog mee.

Op Tim zijn verjaardag hoefden we er nog niet over na te denken. Hij was een weekendje weg toen en vierde het met zijn fietsclub in Limburg. Over anderhalve week is Liv jarig. Dat vieren we vaak de zondag daarvoor of daarna. Nu is het weekend daarvoor een goed moment.

En ook al zijn er geen regels meer voor het vieren van feestjes thuis, ik heb het gevoel dat we wat aanpassingen moeten doen. Dus hebben we een moment extra gepland. Het feestje begint gewoon al op zaterdagavond en dat vieren we op de zondag door. Hopelijk spreiden we het daarmee iets meer. Al hoor ik om mij heen al wel dat de meeste visite toch op de zondagmiddag komt. Gelukkig weten onze familie en vrienden hoe onze verjaardagen eruit zien en kunnen ze zelf beslissen of ze dat zien zitten. Of staan, aan een statafel, met een glaasje in de hand!

Dus waar is dat feestje? Hier is dat feestje! En vandaag vieren we ook feest! Mijn moeder is jarig. En niet zomaar jarig, ze is vandaag 60 jaar geworden! Dat vieren we natuurlijk samen. En samen is in dit geval met ons gezin, want dat volle huis ziet mijn moeder nog echt niet zitten. En dat is natuurlijk helemaal oké, want als corona ons iets heeft geleerd is dat wel dat je vooral dingen moet doen waar je je goed bij voelt. En wij voelen ons goed bij elkaar!

Update…

Natuurlijk hadden we ook nog een verrassing voor haar! Na het avondeten lopen we vaak nog een ommetje. Ons ommetje van vandaag kwam langs de parkeerplaats van de sporthal. En wat een toeval, daar stonden heel veel lieve mensen! Corona heeft ons geleerd om te doen waar je je goed bij voelt, maar ook dat je verjaardagen op heel veel manieren kan vieren. Deze verrassing was echt een cadeautje! Bedankt lieve familie en vrienden, jullie zijn goud waard!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *