Vorig jaar werd mijn moeder haar vijftigste verjaardag groots gevierd. Dit jaar zou ze haar eenenvijftigste verjaardag niet vieren.

Dat gold echter niet voor ons. Mijn moeder had Liv eens beloofd om een keer naar de Efteling te gaan. En beloofd is beloofd natuurlijk!

Een keer werd meteen een lang weekend. En zo waren wij van vrijdag t/m maandag op vakantiepark Bosrijk, het vakantiepark van de Efteling! Daar vierden wij maandag mijn moeder haar eenenvijftigste verjaardag. De filosofie “je bent zo oud als je je voelt” was afgelopen weekend zeker van toepassing. Wij voelden ons allemaal weer even kind en hebben genoten van alle attracties en het spektakel van de Efteling!

De Efteling een prachtig park voor jong en oud. Mooi, groot, netjes, groen, kindvriendelijk. Voor het vakantiepark Bosrijk gold hetzelfde. Wat gaaf om als kind bij aankomst al in het verhaal te mogen duiken. Het kasteel van Klaas Vaak staat in de vijver midden in het park. Klaas Vaak komt iedere avond slaapzand strooien over de huisjes van alle kindjes waardoor ze heerlijk kunnen dromen. In het huisje hangen schilderijtjes van Klaas Vaak en zijn uil aan de muur en mochten we slapen onder een Klaas Vaak dekbedovertrek. Het verhaal en de slaapmutsjes lagen al voor ons klaar. En wat hebben we heerlijk geslapen…. Bedankt Klaas Vaak!

Of zouden de indrukken en intensieve invulling van de dag ook aan een goede nachtrust bijgedragen hebben? Groot en klein heeft zich in ieder geval geweldig vermaakt!

Zoals je ziet vonden Liv en Rev het sprookjesbos ook super, maar ook super spannend. Want zeg nou zelf… durf jij de ring uit de schatkist van de draak te pakken?

 

En als dan ’s avonds de attracties hun laatste rondje reden en het park ging sluiten waren Liv en Rev enorm teleurgesteld…

 

Gelukkig konden we dan lekker naar Klaas Vaak en maakten we er de volgende dag gewoon wéér een te GEKKE dag van!

En zo kwamen we met twee lieve (soms wat gekke) kinderen naar de efteling en gingen naar huis met Roodkapje en de draak….

 

 

En hadden we samen een heerlijk weekend…

 

Samen is heel bijzonder

samen genieten voelt als een wonder

ooit dachten we nooit meer samen gelukkig te zijn

en toch hebben we het samen weer ontzettend fijn

Samen zien we de opa’s met hun kleinkind

en weten samen zonder woorden wat een ieder voelt en vindt

Samen voelen we het zelfde gemis

maar samen weten we ook hoe belangrijk genieten is!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *