Mijn verandering voor komend schooljaar zorgt ervoor dat er meer veranderingen nodig zijn. Met een gezin met twee kinderen en een vriend die onregelmatig werkt moeten de zaken goed geregeld worden.

Met het veranderen van mijn werkdagen kwamen dan ook wat vraagtekens naar boven. Hoe gaan we het allemaal weer managen?

Mijn moeder was onze eerste oplossing. Zij had al eens aangeboden om als dat nodig was best wat te willen regelen in haar werkdagen. En zo heeft mijn moeder met een collega kunnen ruilen en gaan de kinderen vanaf september op donderdag naar mijn moeder. Wat een heel rustig gevoel geeft.

Op woensdag en vrijdag was er plek voor Liv en Rev in hun eigen groepen op de Speeldoos. Dit was voor ons erg belangrijk. Dat de kinderen van dag zouden wisselen was voor ons geen probleem, maar ze moesten dan niet ook nog eens naar een andere groep moeten met andere leidsters en andere vriendjes. Dat is gelukkig niet het geval dus zullen de kinderen gewoon vanaf september op woensdag en vrijdag in de rode en gele groep zijn.

Voor Liv zal dit maar 2 maanden duren. In november wordt ze al 4 en zal ze naar de basisschool gaan. Ze is dan maar een paar meter bij haar moeder vandaan en dat heeft nadelen, maar is voor de opvang een groot voordeel.

Liv zal t/m december halve dagen naar school gaan. Dat betekent dat op maandag en dinsdag ik haar om 12uur kom halen. Op woensdag zal ze na schooltijd door Tim gehaald worden of ze komt bij mij in de klas een broodje eten. Ik ga dan optijd met haar naar huis en neem mijn werk mee of kom later die dag terug. Op donderdag haalt mijn moeder haar op en ook wanneer ze vanaf januari hele dagen gaat zal ze gewoon tussen de middag bij mijn moeder een broodje eten zodat ze niet hoeft over te blijven of altijd bij mij in de klas zal zitten. Tim zal op vrijdagmiddag zorgen dat hij thuis is. En als dat een keer niet zal lukken weten we dat ver van te voren en is er vast een oplossing te bedenken.

En zo was de opvang voor Liv en Rev al snel goed geregeld. En ik klink als een behoorlijk oud wijf dat dit voor ons het belangrijkste is, maar dat is toch zeker het geval.

En toen moest er eigenlijk nog xe9xe9n dingetje geregeld worden. Want ik ben behoorlijk verwend met mijn hulp in onze huishouding, maar kan mijn tante echt niet missen. Ik vond het echter geen handig en prettig idee dat ze gewoon op maandag zou komen wanneer ik met de kinderen thuis zal zijn.

Ook hierin stelde mijn moeder zich weer welwillend op en zo komt mijn tante vanaf september op maandag bij mijn moeder en op vrijdag bij mij. Kan ik het weekend uitrusten van mijn werkweek… of stond rustig aan doen niet op mijn lijstje met eigenschappen?

Je houdt misschien ook van...

9 Reacties

 1. Ik vind dat gebied xe9xe9n van de mooiste plekken van Nederland!

 2. Hxe9xe9rlijk, Ootmarsum eo is prachtig. En carnaval, ik snap er echt geen bal van.

 3. Dat was te verwachten…..
  Wie, tijdens de carnaval, richting Ootmarsum gaat kan verwachten dat je er niet makkelijk komt. Met een bounty achter het stuur heb ik mij kostelijk vermaakt over de temperamentvolle dames achter mij!!!

  Een geluk voor mij….ik hou namelijk niet zo van wandelen!!

  Lang leve de carnaval!!!!

 4. Dat ziet er lekker/gezellig uit !

 5. Jullie hebben dan de verkeerde dag uit gezocht
  Maar de wandeling en de thee hebben vast alles goed gemaakt
  Hey Aisha volgende keer wel verkleden hoor Alaaf

 6. Ik schaam me dat ik nog nooit een high tea heb gehad/gedaan/geproefd/geprobeerd. Ziet er heel gezellig uit…. en een middag thee leuten is een kleine moeite voor mij.

 7. Ziet er idd gezellig/lekker uit. Ook ik heb er nooit xe9xe9n gehad. En tja carnaval…ik ben ook zooooo blij dat we dat hier niet hebben.

 8. Kortom….je hebt de boel weer goed voor elkaar! Kan je met een gerust gevoel de vakantie in !

 9. wat een geregel allemaal zeg, maar zoals altijd heb je alles weer goed en op tijd geregeld. Zit je op de vrijdag een x in nood dan kunnen ze hier ook wel een x komen dat vinden de meiden vast wel gezellig en ik ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.