Op het menu van afgelopen zaterdag stond:
Spaghetti met pestoballetjes.
Toen wij afgelopen zaterdag met wat leesbladen op de trampoline lagen te "rusten" kwamen wij dit recept tegen in het blad "boodschappen" van de Plus. We belden Tim om te vragen of hij op weg naar huis de ingrediënten mee wilde nemen van uiteraad de Plus.
En zo aten wij die avond een keer een hele andere spaghetti. Lekker, makkelijk, anders en niet duur! Een echte aanrader.
Ook proberen?
Voor 4 personen…
500 g half-om-half gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
1 ei
3 eetl. paneermeel
4 eetl. groene pesto
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
400 g spaghetti
400 g diepvriesdoperwten
100 g geraspte belegen kaas
Bereiden:
Meng door het gehakt de knoflook, sjalotjes, ei, paneermeel, 2 eetlepels pesto, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar. Kook de spaghetti beetgaar en kook de laatste 6 minuten de doperwten mee. Giet de spaghetti en doperwten af. Schep de rest van de pesto en de gehaktballetjes door de spaghetti. Serveer het gerecht bestrooid met kaas.
MMMmmm! Eet smakelijk.
Het recept staat ook op www.boodschappen.nl