15 augustus 2010, 21.00 uur, Capelas,

Terwijl Rev ligt te slapen en Liv samen met Tim, Sander, Simon en Leonie nog een laatste potje verstoppertje speelt, mama en Arriet toekijken onder het genot van een kopje koffie en Aisha op bed ligt te lezen, kijk ik terug op twee weken vakantie.

Na een lange maar rustige reis, waar we even dachten dat we verkeerd zaten door de aanblik van het grote aantal bergschoenen en sokken in de sandalen, kwamen we door de trage afwerking van de huurauto´s aan in ons appertement. Bekaf van de reis kroppen we meteen in onze `nieuwe` bedden, Morgen zien we wel weer verder.

En we zagen verder! Meteen de eerste dag tourden we het hele eiland over. Een prachtig eiland wel te verstaan. Het was als of we in teletubbieland terecht waren gekomen. Prachtige heuvels waar de koeien, schuin op de benen, stonden te grazen. Mooie bergpaden met langs alle wegen struiken vol bloeiende hortensia`s (waarom hier wel en bij mij thuis niet?), kleine pitoreske dorpjes met voor alle cafe´s een handje vol `hang ouderen`, mannen wel te verstaan, de vrouwen hier zijn vooral druk met het schoon vegen van hun straatje. Op dit romantische eiland zouden wij ons zeker 2 weken gaan vermaken.

Dat Rev de eerste dag erg jengelig was weten wij aan de lange autorit. Dat hij daarna nog drie dagen flink ziek zou zijn, met pieken van 40.6, gaf de vakantie een valse start.

Na deze valse start kon echte opladen van onze batterij echt beginnen. En zo´n batterij laadt prima op door middel vanb lezen, zonnen, zwemmen, lekker eten, op tijd naar bed, op tijd er weer uit en af en toe erop uit om het magische eiland te bewonderen.

Zo reden we het meest van de tijd de zon tegemoet, maar werden we zo nu en dan ook verrast door een flinke regenbui. We zagen prachtige blauwe en groene meren, douchten onder een waterval, zwommen in een heet water bron en zagen bij de geisers het stoom uit de aarde komen. We bezochten zowel een ananas als theeplantage…. je leest het goed, het is een eiland naar mijn hart!

Aan het begin van de vakantie begonnen we met tempraturen tussen de 22 en 25 graden. Deze tempratuur was voor ons prima, maar voor de mensen hier wat fris voor de tijd van het jaar. Toch waren we blij verras met tempraturen tussen de 25 en 30 graden de laatste dagen van ons verblijf. Deze laatste zon heeft onze huid flink gebruind. Hierdoor vliegen we morgen zowel uitgerust als met een heerlijk kleurtje terug naar Nederland.

Je begrijpt vast dat dit verhaal prachtige foto´s opgeleverd heeft… deze volgen zodra de was (wat is dat ook alweer?) schoon in de kast ligt.

Tot snel, warme knuffels vanaf een prachtig Sao Miguel!

Je houdt misschien ook van...

8 Reacties

 1. Verwend of niet……. het ziet er in ieder geval heel gezellig uit!!!!

 2. wat een ontzettend leuke foto's, en ach zo lang ze ook nog blij zijn met de "simpele dingen" mag je ze toch best een beetje verwennen.

  zo te lezen(en te horen hihihi) had rev een hele leuke verjaardag,een jaar alweer!!!

  geniet nog maar lekker van deze extra vrije dag

  groetjes chantxe8l

 3. Tussen de regels door lees je dat jullie ze ook leren heel blij te zijn met de kleine normale dingen, en dat zij daardoor er ook erg van genieten en het daardoor speciaal blijven vinden, zoals het zelfmaak ijsje bij de IKEA! Onze kinderen hebben geluk, en daar mogen ze best van genieten!

 4. Een stukje vol schrijffouten! Op deze mini laptop in de lobby van het hotel werkt het niet echt prettig, vergeef mij voor deze keer!

 5. Klinkt heerlijk Nicolle!
  Jammer dat het zo snel gaat.
  Goede reis.

  X

 6. volgens mij hebben jullie echt een hele fijne vakantie!!!
  Mooi dat jullie hebben genoten.

  Groetjes henriette

 7. Klinkt als een geweldige vakantie! Ben erg benieuwd naar de foto's!

 8. Wat heerlijk dat jullie een fijne vakantie hebben gehad.
  ik ben ook benieuwd naar jullie foto's, heb je blogjes gemist dus kom maar op.

  groetjes chantel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.