“Helaas pindakaas”

Zomaar een zinnetje om te laten weten aan dat lieve meisje dat het niet erg was wat er gebeurd was. Het meisje reageerde verrassend:

“Maar weet je wel hoeveel calorieën daar inzitten?”

Verbaasd keek ik haar aan. Uhm… nee. Ik heb geen idee hoeveel calorieën er in één smeersel pindakaas zitten. Ik weet wel dat ik beter kipfilet dan boterhamworst op mijn brood kan doen. Ik weet dat ik beter Japanse Mix(zonder het nootje) dan chips kan eten. En ik weet ook dat ik beter geen suiker dan wel suiker in de thee kan doen. Ook drink ik cola light en eet zo weinig mogelijk snoepjes en koekjes.

Waarom ik niks van calorieën weet? Omdat ik het niet wil weten! Ik wil niet dat mijn dag bestaat uit puzzelen. Ik wil niet mijn hele leven in kilo’s rekenen.

Ik wil wel graag wat kilo’s kwijt. Voor het kwijt raken van de kilo’s heb je natuurlijk wel wat kennis van eten nodig. Na de geboorte van Liv ben ik weer op mijn gewicht geweest van voor de zwangerschap. Dit is gelukt met behulp van de voedingsconsulente van “Nu gezond”. Een prima manier om gezond af te vallen. Ze leerde mij goed naar mijn eetpatroon te kijken, ze leerde mij keuzes te maken en ze leerde mij dat het niet snel hoefde te gaan.

En zo ben ik sinds de zomervakantie al 8 kilo kwijt. Geen mens die het ziet. Een halve kilo per week valt namelijk niet op. En toch zegt de weegschaal dat ik goed bezig ben.

Wat ik dan doe… GEEN Sonja Bakker, GEEN medifast en GEEN weight watchers. Ik houd mij aan mijn eigen regels! Dat betekent dat ik 3 keer per dag goed eet, 2 keer een voor mij (verantwoord) tussendoortje neem en door de weeks niet snoep of snaai. Ik heb het sporten/wandelen opgepakt en ook dat geeft een goed gevoel. En in het weekend… dan heb ik weekend en doe ik lekker met de rest mee.

Het belangrijkste in dit plaatje is nog wel dat mijn kinderen hier niets van merken. Ze zien heus wel dat mama “een beetje” dik is. Ze hebben ook vast wel eens gehoord dat mama weer een kilo kwijt is (moeten we hem zoeken…). Maar we eten ’s avonds allemaal gewoon hetzelfde. Mama zit niet met een apart schaaltje roerbakgroente of rauwkost bij hun aan tafel.

Kinderen mogen best weten dat het goed is om gezond te eten en genoeg te sporten. Maar kinderen hoeven naar mijn mening niet te weten wie Sonja Bakker is en al helemaal niet te weten hoeveel calorieën er zitten in een boterham met pindakaas.

Een boterham met pindakaas… daar word je gewoon groot en sterk van!

Morgenvroeg het voorleesontbijt op school. Ik ben benieuwd wie er allemaal groot en sterk zullen worden. Liv waarschijnlijk niet… zij mocht zelf in de winkel uitzoeken wat ze op haar bolletje mee naar school wilde. Natuurlijk koos ze DORA! boterhamworst…. en wat staat er op die verpakking?

Gelukkig…. 40% minder vet!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *