De meest gestelde vraag de afgelopen weken moet haast de volgende zijn: "Gaan jullie nog op vakantie?"

Mijn antwoord is gelukkig; JAAAAA! Dit antwoord wordt meteen gevolgd met een volgende vraag: "En, waar gaat de reis naar toe?"

Naar de  AZOREN!

Oh heerlijk! …Stilte… Waar ligt dat eigenlijk?

De Azoren vormen een eilandengroep in de Atlantische oceaan.De Azoren bestaan uit negen bewoonbare eilanden en horen bij de republiek Portugal. Wij zullen 14 dagen verblijven op het meest oostelijke eiland Soa Miguel. Sao Miguel, ook wel bekend als het groene eiland, is met een oppervlakte van 759 km2 het grootste eiland van de Azoren.

Het weer op Sao Miguel is de laatste dagen steeds rond de 25 graden. Heerlijk weer wanneer je houdt van de zon, maar geen echt strandmens bent. Met deze tempratuur is het voor ons, even als voor de kinderen goed te doen om er op uit te gaan.

Het eiland is namelijk rijk aan thermale bronnen, steile kuststroken, pittoreske dorpjes, hagen van kleurrijke hortensiabloemen, indrukwekkende vulkanische landschappen met blauwgroene kratermeren en een klein aantal lavastrandjes.

Wij zijn erg nieuwsgierig geworden naar dit eiland. Onder wij horen mijn moeder en zus, het jongste zusje van mijn vader, Arriët samen met Sander en mijn neefje en nichtje Simon en Leonie. En dan natuurlijk wij zelf met ons viertjes. Met in totaal 10 man (dat blijft er altijd 1 te weinig) sterk vliegen wij maandagavond rond 20uur richting de Azoren. Op maandag 16 augustus vliegen wij pas weer terug. Heerlijk even ècht vakantie!!!

En wie weet zoek ik daar nog een computer op om jullie bij te praten en anders tot na de 16e!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *