Trouwen

Roze is liefde

“Rev, wil je dit roze shirt even passen? Dan kun je op onze trouwdag hetzelfde t-shirt als papa aan”. Rev zijn ogen worden groot. “Jullie gaan toch pas trouwen als je scheiden ook kan betalen?” Misschien kunnen we dat wel, reageren wij met een glimlach. Rev begint nu ook te lachen en vraagt nog meerdere keren of we echt gaan trouwen. Hij vindt het vooral erg grappig, maar ook erg leuk.

En het shirt past gelukkig. Twee dezelfde roze shirts, voor Tim en Rev. Want roze werd naast wit en grijs de kleur.

In eerste instantie zou dat blauw zijn. Dus zocht ik naar bijzondere blauwe Nike Air Maxies (jip, daar loop ik altijd op), maar die kon ik niet vinden. En dus besloot ik ze zelf te ontwerpen, maar ook daar bleek blauw een moeilijke kleur. En dus stapte ik, in overleg met Tim uiteraard, over op roze.

Tim en ik maakten allebei onze eigen schoenen op de Nike site. Ze hebben maanden keurig in de doos op zolder gestaan. Wij houden van gympies die net een beetje anders zijn en met het persoonlijke tintje was dit zeker het geval! Dit begreep onze fotograaf ook en legde het voor ons vast!

Mijn schoenen moesten uiteraard ook af en toe mee op pad. Zo gingen ze ook mee naar Wierden. Hier zit een grote stoffenwinkel en daar zochten we precies dezelfde kleur roze stof voor de band van mijn jurk als de kleur roze die in mijn schoenen zit. Het was fijn om daar gewoon even tegen iemand die wij niet kenden ons geheim te kunnen vertellen. Zo maakten we een aantal vreemden deelgenoot van onze voorpret

We namen extra veel stof mee zodat we ook de aankleding van de sporthal met deze stof konden doen. Mijn zus en ik maakten op een regenachtige zondagmiddag strikjes om vaasjes, we knipten stroken voor de strikken om de stoelen en knutselden een slinger in elkaar.

                       

Tim zijn schoenen had hij ook al laten maken voordat hij zijn pak had uitgezocht. En toen we op de woensdag in de meivakantie in Zwolle waren opzoek naar ringen, hadden wij zijn schoenen ook gewoon thuis gelaten. We waren immers opzoek naar ringen. Toch liepen we nog even een herenmodezaak binnen waar we toevallig langs kwamen. Even kijken bij de “Young men’s shop” in welke richting hij zou gaan zoeken. Hij paste een pak en… kocht hem! Het was gewoon meteen duidelijk dat dit het perfecte pak was. Sportief en toch in stijl!

De kinderen zochten daarna hun eigen kleding er bij uit. De opdracht was alleen dat het grijs, wit of roze moest zijn. Rev paste meerdere korte broeken en koos zelf voor de nette variant. Liv wachtte heel lang met bestellen. Maar ook zij vond precies de juiste stijl in de juiste kleuren. Zelfs het kleine Tommy Hilfiger op haar shirt was roze.  Ze zochten ook allebei een mooi paar sneakers uit en zo was het plaatje compleet. En hing er op de vrijdagmiddag voor ons alle 4 in de kleedkamer van de sporthal de perfecte trouwkleding klaar!

 

Je houdt misschien ook van...