Trouwen

Het aanzoek

Het is maandagavond 10 oktober als Tim en ik ’s avonds na het avondeten met z’n tweeën thuis zijn. Tim heeft die dag nog voor zijn verjaardag getrakteerd op door mij gemaakte arretjescake. Terwijl hij op de grond ligt om oefeningen voor zijn rug te doen vraag ik hem wat zijn collega’s van de arretjescake vonden. Ik vraag daar ook meteen achteraan “Wat zeg je dan eigenlijk, heeft mijn vriendin gemaakt?”. Ik zeg steeds vaker vrouw geeft hij toe. Ik geef aan dat ik hem ook steeds vaker mijn man noem. Want als ik vriend zeg, volgt regelmatig de vraag of we nog niet zolang samen zijn. Maar op die 10e oktober hebben we toch echt al bijna 20 jaar verkering.

En dus vraagt Tim al liggend op de grond “Zullen we trouwen?”. Oooh dat is een leuk idee reageer ik enthousiast! Het idee is er.

We trekken onze wandelschoenen aan en bedenken de mooiste en grappigste dingen. Na een uur wandelen liggen we weer lekker op 1 lijn.

Conclusie: geen traditionele trouwdag, geen hele dag, onze gasten laten komen zoals ze anders ook zijn, geen vrijgezellenfeestjes en met mensen die we in ons dagelijks leven ook om ons heen hebben. Het wordt een verrassingsfeestje!

En wat een geluk dat we allebei 40 gaan worden in 2023. Dat is reden genoeg voor een feestje. We prikken 21 juli, een dag na mijn 40e verjaardag. Een feestje in de zomer en een mooi begin van de vakantie!

Op 2 januari 2023 wensen wij onze familie en vrienden een heel goed 2023 en vragen of ze 21 juli alvast in hun agenda noteren om met ons onze 40e verjaardag te vieren. En vanaf die dag zijn zij op de hoogte van onze trouwdatum, maar weten ze nog van niks!

Je houdt misschien ook van...