Als kinderen van vrienden kinderen krijgen, hoe heet dat dan? Dit stond op een kaartje die wij kregen toen Liv geboren werd. We kregen deze kaart van vrienden van mijn ouders, waar wij ook weer vrienden mee werden.

Nu weten we dat dit ook vriendschap heet. Want vriendschap is niks anders dan een persoonlijke band tussen mensen die elkaar leuk vinden en vertrouwen. Daarbij speelt geslacht en leeftijd geen rol.

En zo bestaat er dus voor ons een vriendengroepje, H.L.C (Hardenberg Lutten Combinatie) genaamd. Een groepje mensen van heel veel verschillende leeftijden met een vriendschappelijke relatie. Ontstaan door de oudsten in de groep, maar doorgegroeid naar de anderen. Samen op vakantie, oud en nieuw vieren, verjaardagen en borrelen zijn onze herinneringen samen.

Ze waren er natuurlijk ook bij op onze trouwdag. En één iemand in het bijzonder. Want wat hebben wij een geluk dat onze vriendin Birgit ook Babs is.

Babs staat voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Een Babs is dus een trouwambtenaar en degene die je officieel trouwt. Zij is beëdigd bij de rechtbank en zorgt dat je voor de wet trouwt.

Ergens eind oktober 2022 belden wij onaangekondigd bij Rudy en Birgit aan. Verrast lieten zij ons binnen en de verrassing werd nog groter. We vroegen Birgit of zij ons wilde trouwen. Ze zei ja, de eerste ja!

Ze pakte het uiterst professioneel aan. We hadden in juli een officieel moment met haar waarin we alles doorspraken. Ze hielp ons de puntjes op de i te zetten, maar schreef bovenal een prachtige toespraak! Ze zorgde ervoor dat de ceremonie er 1 was om door een (trouw) ringetje te halen!

Lieve Birgit, nogmaals bedankt voor het meedenken en jouw prachtige woorden!

Je houdt misschien ook van...