Op dinsdag 21 juni 2011 (klik) showde ik mijn nieuwe wandelschoenen.

Ik schreef erbij “Als het loopt zoals ik zou willen dat het lopen gaat, lopen deze schoenen in 2012 de Nijmeegse vierdaagse”.

Inmiddels zijn we bijna 10 maanden en een aantal blaren verder en hebben de wandelschoenen al heel wat kilometers afgelegd. Of ze ook nog de kilometers in Nijmegen gaan lopen is nog altijd de vraag.

De vraag is of er nog voldoene mensen gaan afhaken. Het zit/loopt namelijk zo….

Wij, Rudy en ik, schreven ons keurig optijd in. Met ons deden dat nog duizenden wandelaars. Toen de inschrijfperiode verstreken was bleek dat er te veel inschrijvingen waren, namelijk 49 896. Dat betekende dat er 4 896 mensen teleurgesteld moesten worden.

Afgelopen vrijdag, de dag van de loting, checkte ik de hele ochtend mijn mailbox om te kijken of ik al een Vierdaagsemail ontvangen had. En opeens was hij daar, een mail waarin stond dat ik mee mocht gaan lopen aan de Nijmeegse vierdaagse. Ik belde Rudy, maar hij had nog niets ontvangen….. Was dat wel een goed teken? Helaas niet. Rudy bleek bij de groep van 4896 afvallers te horen. Hum… en nu?

Iedereen die Rudy een beetje kent weet dat hij dit tot op de bodem uit zal zoeken. En zo weten we nu dat Rudy nummer 388 op de wachtlijst heeft. De komende twee weken, tot 27 april, kunnen deelnemers die ingeloot zijn hun inschrijving annuleren. De vrijgekomen plaatsen worden toegewezen aan de uitgelote deelnemers. In 2011 heeft Stichting de 4daagse met deze regeling 719 startbewijzen opnieuw kunnen toewijzen.

Het enige wat wij nu kunnen doen is afwachten. Ik heb in ieder geval besloten om mijn inschrijving niet te annuleren. Mocht Rudy toch nog een startbewijs toegewezen krijgen zou dat fantastisch zijn. Wanneer dit niet gebeurt heb ik een gokje gewaagd en 60 euro verloren……. Nou ja, verloren? Ik loop  al bijna 8 maanden iedere week. Met 60 euro had ik het bij de sportschool echt niet gered!

Tot die tijd blijven we gewoon lekker door trainen. Aanstaande zaterdag lopen we de krentenbloesemtocht. Om 8.oo uur starten we met een route van 25 km rond Ommen. Een andere omgeving, een andere sfeer en we steunen het goede doel “Papoea”.

En ondertussen blijven we duimen….

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *