We zijn weer op thuisbasis!

Zoals ik al schreef hebben we het naar onze zin gehad. Toch ben ik natuurlijk blij om thuis te zijn. Heerlijk gewoon weer in ons alledaagseritme.

7.00-7.30 Liv krijgt haar eerste flesje daarna lekker knuffelen, spelen en wassen. En dan om 9.00 weer naar bed. Kan ik mooi mijzelf klaarmaken en in huis bezig (of de web-log bijwerken).

11.00-11.30 Liv krijgt haar tweede fles. Daarna weer 2 uurtjes wakker (meestal even oppad). Daarna lekker naar bed of slapen in de kinderwagen.

15.30-16.00 Liv krijgt haar derde fles. Dan een uurtje spelen. Tegen 17.00 weer naar bed, kunnen papa en mama even rustig eten.

18.00 papa en mama hebben hun buik vol, nu is het de beurt aan Liv, een paar hapjes wortel of peer. Dan lekker spelen, tutten en knuffelen.

20.00 de laatste fles en dan kan ze lekker beginnen aan  haar nachtrust.

Wat een SUPER ritme voor een meisje van vier en een halve maand hè!

Maar soms is het anders…

Dan loopt alles in de soep! En gooien we het al snel op de term; een sprongetje.

De mentale ontwikkeling (de ontwikkeling in haar koppie) verloopt in sprongetjes. Bij ieder sprongetje dat je baby maakt kan hij nieuwe dingen snappen en gaan doen. Gelukkig kun je precies weten wanneer je baby een sprongetje maakt. Gelukkig, want voordat je baby dingen leert, heeft hij het even heel moeilijk en zal hij wat vaker huilen, hangerig zijn en humeurig… Oei, ik groei!Click here to find out more!

En gelukkig is hier een mooi boek van. Deze wilde ik eerst niet hebben, maar toen Liv rond 12 weken erg van slag was begon ik toch te twijfelen. Ik kreeg hem toen van Tim. Tim grapt nu bij alle jengeluurtjes "tis vast een sprongetje?!".

Zo ook gisteren… Liv was erg huilerig. Bij elk ding dat een beetje anders was of onverwachts kwam huilde ze. Ze wilde ook niet alleen spelen. Ik haar tempratuur opgemeten, misschien is ze wel wat ziek… Nee, geen koorts. Wat dan? Het zal toch geen sprongetje zijn….

Ik het boek erbij gepakt. En jahoor in het boek staat: Lief en leed rond 19 weken. En Liv is morgen 20 weken… dat is dan wel heel toevallig. Ik gooi het deze keer dus echt op een sprongetje!!!

Ik ben benieuwd wat ze nu uit de "winkel van de gebeurtenissen" kiest.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *