Consultatiebureau…. Wat een dom woord eigenlijk.

In het woordenboek staat het als volgt beschreven: medisch bureau voor gratis advies

Dan denk ik: "zeg dat dan!!!"

Tim is vandaag weer met Liv heen geweest en we hebben weer heel wat gratis advies gekregen. Daarbij moeten we wel even zeggen dat onze wijkverpleegkundige geen oude zeur is die alles beter weet, maar gewoon een oud klasgenootje van Tim. Jonge meid van onze leeftijd (ik ben er inmiddels achter dat je pas een vrouw bent als je een kind hebt en zelfs dan niet altijd).

Maar voordat je bij haar zit is er al een heel parcour afgelegd. Eerst de kleren uit, dan wegen en meten. Liv is inmiddels 6525 kilogram en 66 cm lang. Haar hoofdomtrek is 43 cm (ja ik weet het dat is bijna 2/3 van haar lengte……. dat is normaal)

En dan naar de wijkverpleegkundige voor het gratis advies. Tim ging natuurlijk oppad met een lijstje die ik voor hem gemaakt hebt. Dan denk je nu vast, waarom ga je zelf niet… Weet je hoe zielig het is als er aan het einde van zo’n gratis advies twee lange naalden in de beentjes van zo’n klein meisje worden gestoken!!! Tim heeft hier wat minder moeite mee, mannelijke nuchterheid denk ik, wat moet dat moet!

Nog even terug op het gratis advies.

  • Liv heeft de laatste tijd wat last van een droge huid. Dit wordt alleen steeds erger. Even navragen maar. En wat denk je? Ze gaat te vaak in bad. We baderen Liv namelijk 3 á 4 keer per week. Dit moeten we terug brengen naar 1 á 2 keer per week, ja echt waar zo weinig. Dus als je denkt wat stinkt dat kind, dan weet je het, het is gratis advies!
  • Dan het slapen. De vorige keer moesten we haar eigenlijk nog wakker maken voor de laatste (5e) fles. Dit vond ze meestal niet heel erg leuk, dus hier zijn we "stiekem" mee gestopt. Nu nog maar een keer vragen hoelang haar nacht bij 5 maanden moet duren. Ze mag inmiddels 12 uur maken op een nacht. We doen het dus keurig, ongeveer om 20.00uur naar bed en tegen 7.00uur erweer uit.
  • Haar eetpatroon. Ze mag nu 2 keer per dag een potje. ’s morgens fruit en ’s avonds groente. Om alvast aan ons eetpatroon te wennen. Wij zijn ook gek op groente en fruit…
  • Het inbakeren moeten we langzaam gaan afbouwen. Waren we al een beetje mee begonnen dus daar gaan we mee door.

Dat was het advies!

En dan komen die lelijke prikjes. Beentjes vast, naalden erin en daarna fietsen maar. En dan kun je weer gaan, met een krijsend kind! En bedankt voor het gratis advies hè!!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *