Moederdag! Vandaag doe ik lekker rustig aan.

Eigenlijk heb ik sinds de kinderen gestopt zijn met de knutselwerkjes en opzegversjes niet zoveel meer met deze dag. Ik genoot van de voorpret die de kinderen hadden toen ze kleutertjes waren. Verstopte cadeautjes, ontbijt op bed en bij alles wat ik wilde doen zeggen dat zij het voor mij zouden doen. Ik heb zo’n vermoeden dat ik vandaag echt zelf de klusjes moet doen en dat kan ook best, want na 2 weken vakantie is de batterij weer vol.

Dat opladen bleek even nodig te zijn. Mijn batterij leek niet meer zo goed oplaadbaar de laatste weken. Sinds ik corona heb gehad bleef ik kwakkelen. Mijn lijf deed niet wat ik wilde en ik was snel moe en toch sliep ik slecht. Ik had geen energie voor extra dingen en geen zin om te schrijven. De bloeduitslagen bleken goed te zijn. En dan moet je soms concluderen dat je even een versnellinkje lager moet gaan leven.

En dat terugschakelen vind ik erg lastig. Gelukkig werk ik in het onderwijs. Twee weken meivakantie kon ik gebruiken om te resetten. Ik luisterde naar mijn lichaam en laadde de batterij weer op.

De eerste week hebben we met z’n zessen in Medemblik veel gewandeld, spelletjes gespeeld en gebubbeld in de jacuzzi. De tweede week thuis deden we rustig aan en had ik tijd en energie voor ons gezin en mijn vriendinnen. Kopjes thee, de sauna, winkelen, bowlen, de bios, bevrijdingsfestival en een dagje school wisselde ik af met bankhangen en wandelen.

En dan is het vandaag alweer de laatste dag van de vakantie. Dat het ook nog Moederdag is maakt niet zoveel verschil. Ik blijf nog even in de lage versnelling zodat ik morgen weer vol energie aan het werk kan gaan!

Fijne (moeder)dag!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *