ps. In de tweede alinea gebruik ik aan het eind het woord lol. Dat vinden ze hier een vreselijk woord en dat zorgt ervoor dat ik het juist leuk vind om te gebruiken. Daarover later meer.

Hier sloot ik het stuk https://www.opdevoet.nl/prima/ op 15 mei mee af. En vandaag volgt het vervolg over dat vreselijke woord.

Eigenlijk moet ik vreselijke woorden zeggen. Eén van mijn gezinsleden heeft namelijk een lijstje met vreselijke woorden. Het lijstje is opgeslagen op de telefoon onder de noemer “KUTwoorden”.

Op dit moment staan tof, hunk, lol, lollig, gaaf, lekker ding, maf, kwark, knabbelen, smikkelen, bips, hip en geinig op deze lijst. Een groot aantal woorden zijn door mijn toedoen op deze lijst terecht gekomen. Blijkbaar gebruik ik in het dagelijks leven veel “kutwoorden”.

Een aantal woorden hiervan zijn volgens mijn gezinsleden ook echte “juffenwoorden”. Wat een geluk dat ik ook juf ben, kan ik dat in ieder geval de schuld geven voor het gebruik van deze woorden.

Ik gebruik ze namelijk nog steeds. En misschien zelfs wel vaker dan ik dat anders zou doen. Gewoon om ze een beetje te pesten.

“Hey Lekker ding, dat is lollig zeg! Hopelijk is de rest van je dag net zo gaaf! Kus van mama”

Super cringe als je moeder dat appt natuurlijk. Cringe zou op mijn stomme woorden lijstje staan. Niet alleen om de uitspraak, maar ook om de betekenis. Cringe wordt door de jeugd gebruikt voor iets dat raar, gênant, tenen krullend of schaamte verwekkend is. En blijkbaar ben ik dat nog wel eens in de ogen van mijn pubers.

Maar… wel als het hun uitkomt natuurlijk. Want het is echt niet tof als je moeder komt kijken bij de skatebaan, behalve als er filmpjes gemaakt moeten worden. Dan mag die maffe moeder echt wel een half uurtje staan filmen. En als ik dan vraag of dat niet heel “cringe” is, dan krijg ik als antwoord dat het nu gewoon handig is.

En dan sta ik met liefde een tijdje te filmen op de skatebaan. En de volgende keer als ik weer langs wandel dan hoor ik wel of het cringe is of handig dat ik er weer even ben.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *