Deze blog moet ik beginnen met het aanbieden van mijn excuses. Sorry Liv en Rev, dat ik al bij voorbaat de conclusie had getrokken dat jullie voor Moederdag geen zelf geknutseld cadeautje zouden geven.

Mijn 2 pubers hadden namelijk toch voor mij geknutseld. Ik kreeg van hun naast douche mousse, een notitieblok en een wenkbrauwpotlood ook een zelf versierd shirt. Dit was niet zomaar een shirt, het was een shirt met tekst. De tekst liet mij lachen en jou misschien ook. Zo niet, lees dan na de foto in ieder geval even verder. Dan begrijp je vast de lol!

In de meivakantie waren wij een weekje in Medemblik. Tijdens het avondeten viel het woord “prima”. Waarop Liv en Rev allebei de zin “Hey Marco, hai, prima!” inzetten. Mijn moeder, oma dus, begreep meteen waar haar kleinkinderen het over hadden. Ik had echter geen idee.

Tiktok werd opgestart en ze lieten mij een filmpje zien. In dit filmpje zie je hoe Sam zijn vader nadoet op de fiets. Heel veel tiktokkers doen het filmpje nu na waardoor het nieuws werd. Blijkbaar had mijn moeder dit nieuws wel meegekregen, maar ik niet.

We bespraken dit nieuws en oefenden de tekst. Volgens Liv en Rev was ik er niet zo goed in. Tussen het woord “hai” en “prima” liet ik een te grote pauze. Toen ik uitlegde dat de vader van Sam met het woord “prima” antwoord geeft op de vraag hoe het met hem gaat, bleek ik het allemaal veel te serieus te nemen.

En dus besloot ik het iets minder serieus aan te pakken. Meerdere keren op een dag gooide ik het zinnetje in de groep. Vanuit het raam wanneer Liv en Rev net weg liepen, tijdens een wandelingetje in de natuur of een borreltje op het terras. Ze konden er gelukkig om lachen.

En toen ik dus zondag het laatste cadeautje open maakte en het shirt met de tekst zag, heb ik ook hardop gelachen. Het was een PRIMA cadeau!

ps. In de tweede alinea gebruik ik aan het eind het woord lol. Dat vinden ze hier een vreselijk woord en dat zorgt ervoor dat ik het juist leuk vind om te gebruiken. Daarover later meer!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *