“Mammm, ik wil een nieuwe prinsessenhanddoek!!”

Ik was net thuis uit school en dat was het eerste wat ze tegen me zei. Ik begreep er uiteraard niks van. Als je bijna 13 bent wil je veel weet ik inmiddels, maar echt geen prinsessenhanddoek.

Na enige uitleg begreep ik het. Liv had die middag voor het eerst een paar verhaaltjes op dit Blog gelezen. En in één van die verhaaltjes ging ze als krijsende peuter met mij door de stad, omdat ze geen prinsessenhanddoek kreeg. Ze vond het zelf nu gelukkig grappiger dan destijds.

Ze had nog een paar verhaaltjes gelezen met zichzelf in de hoofdrol. Ze vond het vooral allemaal erg lollig. Ik vertelde dat ik toen ze oud genoeg waren altijd met haar en Rev overlegde of ik ergens over mocht schrijven. Op een gegeven moment werden de onderwerpen waar ik wel over mocht schrijven steeds minder. Totdat ik bijna helemaal niets meer geoorloofd mocht publiceren. Ik begreep dat uiteraard helemaal en schreef gewoon verder over andere onderwerpen.

Meer dan 12 jaar bestaat dit Blog. Ik begon met schrijven op 9 februari 2008 over Liv. De computer stond op de logeerkamer in de flat aan de Spaanskamp. De computer verhuisde met ons mee naar het Hoornblad waar hij in een knus hoekje op zolder terecht kwam. Helaas kregen de verhaaltjes vanaf 18 december 2008 een heel ander onderwerp. Het schrijven over mijn vader, afscheid nemen, rouw en gemis heeft mij in die tijd enorm geholpen. In de loop van de jaren veranderde ons verdriet en het Blog veranderde met ons mee. Inmiddels schreef ik steeds vaker beneden aan de keukentafel op mijn laptop. Bijna 800 verhaaltjes zijn we inmiddels verder en de laptop was al een tijdje een grote frustratiebron.

En zo schrijf ik vandaag voor het eerst een blog op onze nieuwe laptop. Of er dan de komende tijd meer volgen is niet meteen een feit. Ik vind het heerlijk om te doen, maar gun mij er vaak geen tijd voor.

Wat ik wel zeker weet na Liv haar reactie op wat ze gelezen heeft is dat het Blog gewoon blijft bestaan. Meerdere keren heb ik getwijfeld om alles 1 keer te laten afdrukken voor onszelf en het dan te verwijderen. Nu weet ik dat ze ook hier over een paar jaar weer naar opzoek zal gaan en dat elk verhaaltje ook dan een (mooie) herinnering zal zijn!

Je houdt misschien ook van...

35 Reacties

 1. Hoe mooi is dat toch. Ik schrijf ook voor onze kinderen. In de hoop dat ze later daar van kunnen genieten over hun leven nu, én de gevoelens erbij. Veel plezier met je nieuwe laptop

 2. gay chat roulettye
  gay chat rooms for free without registration
  gay phone chat lines caribbean

 3. top essay writing service
  best essay website
  recommended essay writing service

 4. persuasive essay helper
  buy cheap essay
  professional grad school essay writers

 5. can i pay someone to write my essay
  need help to write an essay
  hire essay writer

 6. custom essay writing reviews
  essay writer service
  what is a good essay writing service

 7. admission essay writing service
  personal essay writers
  personal essay writers

 8. best mba essay editing service
  buy essay online cheap
  essay help sites

 9. cheapest custom essays
  custom essay writing online
  top custom essay services

 10. common app essay help
  order custom essays
  essay outline help

 11. top 10 essay writing services
  essay help sites
  best college essay help

 12. cheap custom essays
  english essay help
  essay help introduction

 13. cheapest essay writing services
  essay paper writing services
  medical school essay service

 14. essay writer helper
  custom essay
  english essay writers

 15. essay help toronto
  best essay for you
  best paper writing site

 16. write my essay south park
  service essays
  discount essay writing service

 17. someone write my essay
  write my essay org
  essay help online chat

 18. descriptive essay help
  essay on help
  writing essays services

 19. buy an essay cheap
  customer service essays
  personal essay writing service

 20. Heappeared troubled over whether it made sense, as the challengersargued, to distinguish between a state constitutional amendmentand other ways in which the affirmative action policy could beterminated, such as via the university s board of regents orfaculty members how much does cialis cost If these drugs with HCG, a natural iron chelator found in foods such as Sustanon, this NOLVADEX is also available without a

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.