Bij de Albert Heijn en de Plus werd ons gevraagd of we ook wat mee wilden nemen uit de winkel om weer weg te geven. Voor welk goede doel weet ik eigenlijk niet eens meer. Ik nam gewoon wat mee en leverde het na het afrekenen in bij de vrijwilliger die daar stond. De week daarvoor hadden we op school tasjes ingezameld voor de voedselbank. Heel veel leerlingen namen levensmiddelen van thuis mee om te delen. Meerdere mooie initiatieven om een ander te helpen. Waarom doe ik dat eigenlijk niet vaker?

Vorige week kregen wij een prachtig nieuwe koffiemachine. Met de oude konden we nog wel koffie zetten, maar bij het nemen van heet water lekte hij enorm. Niet prettig voor een theedrinker. Het was dus in principe nog een prima apparaat voor koffie. En wat doe je daar dan mee?

Ik dacht aan een trouwe lezer van mijn blog. Zij zet zich in voor de minima in onze omgeving. Zij deelde het voor mij in hun appgroep en er was meteen belangstelling. En dus bracht ik het apparaat met onze resterende koffiecups bij haar langs.

We kwamen in gesprek over iets goeds doen voor een ander. Ik vertelde haar dat ik al meerdere keren had gedacht aan het neerzetten van een boodschappenkast. Zij wist mij te vertellen dat deze al in meerdere wijken in onze stad staan, maar niet in onze wijk. Ik zal er toch nog eens over nadenken was mijn boodschap.

’s Avonds vertelde ik het aan mijn zus. Aïsha was meteen enthousiast. Zij werkt met mensen die het financieel niet altijd makkelijk hebben en voelde meteen wat ik ook voel. En dus begonnen we te brainstormen. We appten en belden de rest van de avond. Liv bleek ook graag te willen helpen en deelde haar ideeën met ons. En zo ontstond:

Van het SLOT. Een kast voor eten en drinken.

De ideale manier om eten en drinken te geven, te ruilen of te nemen. Wie wat over heeft legt het erin en wie wat nodig heeft haalt het eruit.

Vanaf vandaag staat de kast bij Aïsha in de voortuin. Om te starten met een volle kast vulden we hem de eerste keer zelf, maar uiteraard mogen jullie helpen vullen! Het gaat alleen om voedingsmiddelen. Een paar straten verderop staat namelijk al een MUP-kast (menstruatieproducten uitgifte punt), waar ook verzorgingsproducten in staan.

Het eten en drinken dat in het “Van het Slot kastje” staat zijn houdbare producten. Wij zullen in de gaten houden dat de producten niet over de datum zijn. Ook zullen wij zorgen dat het netjes blijft. Om te starten hebben we de regel dat je maximaal 5 producten per keer mee mag nemen. Wie weet verandert dit in de loop van de tijd. Het kastje zal van het slot zijn tussen 9.00uur ’s morgens en 21.00uur ’s avonds.

Dus kun je wel wat extra’s gebruiken kom dan gerust eens aan de Veldkers 27 langs. Heb je wat te delen of wil je bij het halen van de boodschappen wat voor het kastje meenemen zet het er zelf in of breng het bij Liv en mij langs.

Het kastje heeft inmiddels ook z’n eigen instagrampagina. Dus wil je op de hoogte blijven volg dan van.het.slot op instagram.

Dan tot slot een vraag die ik niet vaak stel, maar willen jullie helpen delen? Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe meer mensen het kastje weten te vinden!

Samen helpen we elkaar!

De buren zijn ingelicht!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *