Vanmorgen vertrokken we al voor het ontbijt. We vertrokken namelijk voor een ontbijt!

In de vakantie ontbijten bij de Hema of een lunchroom vinden we een leuk uitstapje. Dus toen ik voorstelde om de vakantie “lekker” te beginnen waren ze meteen enthousiast. Dat kwam niet perse door mijn opties, ze hadden namelijk een ander ontbijt op hun verlanglijstje staan.

Ontbijten bij de Mac Donalds, dat was het voorstel! Rev had het al een keer gedaan en dat was toch echt een aanrader. Liv en vriendin waren ook meteen voor, want dat moet je gewoon een keer gedaan hebben.

De Mac Donalds is voor pubers een uitstapje. Hoe vaak ik niet hoor dat ze ff een “Maccie chappen*”. Gewoon na schooltijd of de korfbal met een stel vrienden langs de Mac Donalds om even een burger of kip 6 te scoren. Geen stress, kip 6!

Ik googelde de opties voor een ontbijt. We gaan daar echt niet voor 10 uur ’s morgens een vette hap naar binnen werken was mijn mening. De keuze viel niet meteen in de categorie “gezonde start”, maar prima voor een keer in de vakantie.

En dus zijn we de dag vandaag begonnen met een Maccie chappen! In een heerlijk rustig restaurant probeerden we verschillende dingen van het ontbijtmenu. De pubers hadden de grootste lol. Je kunt blijkbaar de verpakking van het rietje weg blazen, zelfs zo hard dat hij de hele Mac Donalds door vliegt. Dat je moeder dat niet oké vindt is alleen maar nog grappiger. Helemaal als ze op haar knieën onder de tafel moet om de rietjes weer op te ruimen. Ondertussen genoten ze ook nog van hun Pancakes, McMuffin Bacon en egg, melk, thee en appelsap. Wat een “heerlijk” begin van de vakantie!

*chappen = eten in straattaal

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *