We zijn vandaag een woensdagje heerlijk samen vrij. De juffen van groep 1 t/m 4 hebben werkochtend en de leerlingen van die groepen zijn daarom vrij. De eerste maand heb ik wat vervanging gedaan voor de woensdag om de week waardoor ik iedere woensdag aan het werk was. Het ritme van de woensdag om en om gaat nu echt van start wat betekent dat dit mijn eerste vrije woensdag is, heel toevallig dus op de dag dat Liv ook vrij is.

We genieten dus maar van de herfst en elkaar vandaag.

 

 

Ook gebruiken we de tijd voor een moeilijke klus. Het is namelijk kinderboekenweek en bij ons op school hebben ze iets bedacht. Ik zeg bewust niet wat leuks bedacht omdat ik niet zeker weet of ik het wel heel leuk vind. Goed vind ik het in ieder geval wel. Het is de bedoeling dat de kinderen morgen 1 of 2 boeken meenemen die ze uit hebben/niet meer lezen. Die boeken worden in de klas aangeboden op een soort ruilbeurs waardoor ze dus aan het eind van de schooldag met “nieuwe” boeken thuis komen. Het is natuurlijk heel erg leuk om op deze manier andere boeken te leren kennen, andere boeken te mogen lezen. Maar ja…. laat een kleuter van 4 (bijna 5) die gek is op al haar boeken maar eens een boek uitkiezen die wel weg kan……

 

Liv bedacht al snel dat ze een boek van kikker en haas wel weg kon doen omdat ze die dubbel had. Dat is dus 1!

 

 

En toen opzoek naar nummer 2. We gingen de hele rij met boeken op haar kamer bij langs. Ook de boeken in de boekenkast op zolder werden zorgvuldig bekeken en besproken. Totdat we een boekje van Dikkie Dik tegen kwamen. Dit verhaal zit ook in mijn grote Dikkie Dik boek wist Liv te vertellen dus die mag ook weg. Ook hebben we het boek in een grote versie wist ik. Sorry juf en moeders het is alvast een Sinterklaasverhaal, maar ik ben al lang blij dat we 2 boeken gevonden hebben.

Ik schreef een aandenken in/op de boekjes en Liv signeerde deze met haar handtekening. Nu zitten ze veilig in haar schooltas…. voordat ze zich bedenkt!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *