Kwart voor 4 – heerlijk kopje thee in de personeelskamer – even bijkletsen – even napraten !

Tringgggg, mijn mobiel gaat. Ik zie het al staan: Speeldoos, oranje groep.

Daar gaan we weer denk ik bij mijzelf. En inderdaad Rev heeft weer koorts, of hij opgehaald kan worden? Tuurlijk, we komen er aan!

Ik bel Tim. Die is in de tuin aan het werk, maar kleed zich zo snel mogelijk om. Hij snelt zich naar de Speeldoos.

Ondertussen maak ik de balans op. Na het verwijderen van Rev zijn neusamandelen is hij toch al zeker weer 4 keer ziek geweest. Dat betekent in de praktijk 1 keer in de 2 weken. Ik ben er zat van en wil dat de huisarts naar hem kijkt. Misschien vindt hij toch iets lichamelijks of heeft hij tips voor het versterken van Rev zijn weerstand.

Net iets voor vieren bel ik de huisarts. Ik krijg een antwoordapparaat, de assistentes zijn van twee tot vier bezig met "andere" dingen. Als om tien over vier eindelijk dat antwoordapparaat uitgeschakeld is, krijg ik het volgende bandje te horen: Al onze assistentes zijn op dit moment in gesprek…..

Om kwart over vier heb ik eindelijk een ik ben de dag zat assistente aan de lijn. Ze hoort mijn verhaal aan, maakt een afspraak voor donderdochtend en sluit af met de vraag:

"Wilt u de volgende keer wel 's morgens bellen, dat is de tijd dat u een afspraak kunt maken!"

Maar vanmorgen was hij nog niet ziek….. Dan kan ik toch niet 's morgens bellen?

"U had ook morgenvroeg kunnen bellen."

Tuurlijk had ik morgenvroeg kunnen bellen. Maar mijn zoon is nu ziek. Ik ben er nu zat van. En ik wil nu een afspraak maken en niet morgen vroeg… dacht ik bij mijzelf. Uiteindelijk antwoordde ik met een "maar natuurlijk" en hing op.

Herstel… En hing gefrustreerd op! Want het is toch werkelijk waar van het zotte dat je tegenwoordig alleen nog maar een afspraak met de huisarts kunt maken van acht tot tien uur 's morgens! Dat je om de haverklap een ander antwoordapparaat met ook weer andere keuzemenu's te horen krijgt. Nu ben ik nog 27 en ben al verstrikt geraakt in deze onnozele wereld, maar ik begrijp steeds beter waarom al die oudjes zeggen dat vroeger alles beter was. Toen kon je je eigen dokter nog dag en nacht bereiken! En dan vraag ik mij steeds vaker af, waar betalen wij eigenlijk elke maand met ons gezin die dikke €200 voor?

En of vroeger echt alles beter was?

Jan Kasper belt bij dokter aan

want de hond van berend stein die had hem lelijk te pakken gehad

en beet hem een gat in het been (bein)

de meid die deed de deure los en vroeg hem wat hij  moet (mout)

Jan Kasper zegt roep dokter maar want mijn been (bein) is helemaal blauw(t)

de meid die gaat naar dokter toe en zegt: Jan Kasper die staat voor en vroeg of dokter even komt

maar dokter roept hem door; je weet toch wel dat ik spreekuur heb van zes tot zeven jan

en het is nu bijna kwart voor acht dat is toch geen komen man

maar jan die had direct zijn antwoord klaar en zegt ja dokter ik weet (wait)

maar die hond beet mij om goed half 8, kijk dat weet je vast nog niet (nait)

 

Mede mogelijk gemaakt door mijn lieve omaatje van 80! Het is eigenlijk helemaal in het dialect maar dat is niet mijn sterkste kant!

 

 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *