Vanmorgen greep strafadvocate Inez Weski terug op haar rol in Dream School.

Dream School is een televisieserie van begin dit jaar.

In Dream School probeerden bekende Nederlanders 16 schoolverlaters opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. De jongeren waren tussen de 16 en 23 jaar en stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Onder leiding van coach Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde kregen de jongeren 3 weken les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, schrijver Abdelkader Benali, profvoetballer John Heitinga en cabaretière Karin Bloemen.

Mevrouw Weski sprak met trots over haar les aan deze jongeren. En met het zien van deze trots dacht ik terug aan de laatste aflevering. Zou de moeder van Pieter Paul inmiddels al trots zijn?

Voor de laatste aflevering waren namelijk alle ouders uitgenodigd. Er werd terug geblikt en de ouders kregen de kans om iets tegen hun kind te zeggen. Er werden mooie, liefdevolle woorden gesproken door een aantal van hen.

En toch kreeg de moeder van Pieter Paul het niet voor elkaar dit ook te doen. Gelukkig nam Lucia de microfoon over en sprak zij de trotse woorden hardop uit! In mijn hoofd blijft de vraag spoken…. wanneer komt het punt dat je niets positiefs meer over je eigen kind kan zeggen?

Ook de moeder van Shawnee werd gevraagd iets te zeggen. Haar antwoord was “Ik wil da nie” en dat was nou juist net het geen haar dochter 3 weken lang gezegd had. Zo moeder, zo dochter…

Dream School liet mij weer even zien dat wij het voorbeeld zijn.

En dat ik dat voorbeeld nu moet geven, nu ze nog dicht bij mij staan.

En dan hoop ik altijd vol trots over Liv en Rev te kunnen blijven praten!

Dream School een serie die 16 jongeren een boodschap gaf, maar mij ook!!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *