Lieve Rev,

Morgen word je 8 jaar.

Wat wij al die jaren al wisten kwam dit jaar zwart op wit op papier te staan.

Je bent een super gemotiveerde jongen die iedere uitdaging aan gaat. Je bent enorm vindingrijk waardoor je de mooiste dingen kan bedenken. Je voelt het wanneer anderen een knuffel of schouderklopje nodig hebben en durft die dan ook te geven. Je bent super snel en hebt interesse in alle sporten. Wat je ook heel goed kan is delen, als iemand iets van jou wil hebben dan krijgen ze dat. Ook heb je een enorm gevoel voor humor en ben je ontzettend lief.

Vaak ben jij dat blije, positieve jongetje die met iedereen vrienden wil zijn.

Er horen echter ook wat andere dingen bij jou waar jij het afgelopen jaar steeds vaker boos of verdrietig van werd. Vooral op school vond je het lastig om te doen wat er moet gebeuren. Het beginnen aan een opdracht en je concentreren op je werk vind je moeilijk. En je baalt er van dat je je werk bijna nooit af krijgt. Je voelt dat je het wel kan en het frustreert je dat het je niet lukt. Je wordt ook boos of verdrietig als de dingen op het plein of in de klas volgens jou niet eerlijk gaan, dan heb je even tijd nodig om weer rustig te worden. Zowel de kleuterjuffen als de juffen van vorig jaar en dit jaar en de IB’ers hebben er alles aan gedaan om jou te helpen. Je had een apart plekje in de kring, een eigen signaaltje met de juf, een sta tafel in de klas, je mag regelmatig even bewegen, je gebruikt een koptelefoon en een study buddy (eigen werkplek). Je werk werd in stukjes verdeeld en geminimaliseerd. En ook hoef je niet alles op papier te doen. Het bleek alleen allemaal niet voldoende om jou met plezier naar school te blijven laten gaan.

Alle punten die hier boven staan geschreven ken jij ook van jezelf. Je weet goed wie je bent en wat er bij jou hoort. We hebben er alleen sinds een aantal maanden een woord aan gegeven. Dat woord had jij al wel vaker genoemd en zat altijd al in papa en mama hun hoofd. Het was alleen nooit nodig om dit woord te gebruiken. Nu we jou nog beter willen helpen hoort daar ook dat ene woord bij:

ADHD…

Jij bent een ferrari.

Een ferrari is een geweldige, mooie, snelle auto.

Een ferrari is alleen veel meer geschikt voor een snelweg dan voor in de woonwijk.

En zo ben jij ook een geweldige, mooie, snelle jongen.

Een snelle jongen vindt het alleen moeilijk om soms een beetje minder gas te geven.

En daar gaan we jou bij helpen.

Wij gaan jou helpen om goed in te kunnen schatten in welke versnelling je het moment tegemoet moet gaan… soms moet dat in een lage versnelling, maar ook jij mag op volle toeren!

Lieve Rev… blijf vooral die lieve, grappige en ontwapende jongen!

Love you!

Kus van mama

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *