Moet je dit artikel in de krant eens zien zei mijn vriendin vanmorgen…

Ik maakte er een foto van, want tja… de kop kwam mij bekend voor.

Mijn dag ging van start met een zoon naast mijn bed… de dag was AAN en AAN is ook echt AAN in de meeste gevallen.

Dus: douchen/wassen, AANkleden, eten, tanden poetsen, haren in de plooi en dat keer 3.

Tasjes met drinken en bakjes met gemengd fruit werden uiteraard keurig verzorgt.

Wasmachine draait.

Hup kids naar school, gewoon gelukt voor 8.25 uur.

Even de boodschappen voor het avond eten en de andere vergeten producten van de to-do lijst halen.

Twee uurtjes werken.

Uurtje vergaderen voor het schoolkorfbaltoernooi.

En jaaaaa 11.57 uur op school!

Kids opgehaald en samen lunchen (ondertussen wasje uit de machine in de droger en nieuwe was aan).

Kids weer naar school en ik even aan de studie + telefoontje naar school.

Vooruitziende blik, dus… aardappels schillen en stamppot boerenkool maken.

En terwijl de aardappelen staan te pruttelen de werkdag voor morgen voorbereiden.

Wasje opvouwen en droger weer aan.

Boerenkool wordt gestampt.

15.14 uur op school.

Kids weer op de fiets naar huis, wat drinken met een koekje erin en door…

Liv naar zangles, Rev en ik naar de stad voor inlegzooltjes, scheerschuim en cadeautjes. En grrrr… nog wat vergeten ook…

Hé kijk eens wie er nog op school is… even bij je tante/schoonzusje in haar klas kijken is leuk.

Om 17.10uur thuis en dus gewoon nog tijd om met de collectebus langs de deuren te gaan, wilt u ook wat geven voor Jantje Beton?

Tim thuis dus aan tafel… iedereen genoot van het winterse prakje!

Tafel afruimen, Rev douchen, Liv in de pyjama.

Tijd voor oefening… Liv leerwerk biologie en met Rev lekker lezen voor de leesrups.

Rev naar bed, Liv uitputten met rondjes door het huis… verbeter je tijd is de opdracht.

En dan is het zomaar half 9… stop ik Liv onder de wol en kruip achter de laptop.

Deze internationale vrouwendag moet natuurlijk wel wat aandacht krijgen op mijn blog.

Maar wacht eens even is dat vandaag? Ik dacht dat het gisteren was… Toen zat ik namelijk van 18.00 – 22.30uur in de sauna! Gewoon op maandagavond, omdat het kon!

Want in de gesprekken die ik de laatste maanden voer kwam naar voren dat ik prioriteiten moest stellen. Dus ontwikkelde ik mijn eigen prioriteitencirkels. Ik maakte een lijst met activiteiten, klusjes, bezigheden die (bijna) iedere dag terug keren. In de middelste cirkel schreef ik “IK”. De cirkels er om heen waren voor de klusjes. De activiteiten die gewoon moeten gebeuren staan in de eerste cirkel om mij heen. Want tja… er moet toch gekookt worden en de kinderen moeten echt naar school/sport en werken doe ik graag. De cirkels die daarna komen geven de noodzaak van het klusje aan.

De vreselijke term “me-time” of in mijn woorden AANdacht moest in de eerste cirkel komen te staan. Lastig als je eigenlijk andere dingen echt belangrijker vindt. Wanneer er nu iets moet gebeuren bekijk ik mijn cirkels…. hoe belangrijk is het en heb ik al tijd voor mij zelf gehad? De cirkels helpen mij te relativeren dat het werk echt wel blijft liggen, de planten echt niet dood gaan als ze een dag later water krijgen, de was ook best een uur, dagdeel of zelfs een dag in de wasmand kan liggen en het stof er de volgende dag ook nog wel ligt.

Want tja… vrouw moet alles… van zichzelf!

Niemand die mij nu zegt dat ik niet met de beentjes omhoog op de bank mag gaan zitten…. dat ga ik dus lekker doen!

Fijne avond voor jullie!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *