Dinsdag 5 oktober was het de Dag van de Leraar!

Op de website van de dag van de leraar staat het volgende geschreven: Leraren zijn de spil van het onderwijs in Nederland; daarom zetten we ze eens per jaar in het zonnetje.

En over dat zonnetje wil ik het graag even hebben. Eigenlijk vind ik het namelijk onzin dat er zo'n dag is. Ik haal genoeg voldoening uit mijn werk en ook van ouders krijg je regelmatig een schouderklopje of complimentje. Ook op de dag van de leraar was dit het geval, omdat nou juist op die dag een contactavond gepland stond.

Dat de directie ook altijd de nodige aandacht besteedt aan deze dag wist ik natuurlijk van andere jaren. Zo kregen we al een een keukenschort met de tekst "Het onderwijs, lekker pittig". Een leuk presentje waar over was nagedacht. Dat er dit jaar niet is over nagedacht wil ik niet zeggen, maar het presentje hadden ze van mij gerust mogen houden. Ik heb er namelijk zelf genoeg van en als het op is haal ik gewoon weer nieuwe. We kregen dit jaar namelijk een….. (trommelgeroffel)

APPEL!!!!

Wauw wat een overweldigend cadeau om te laten zien hoe erg wij gewaardeerd worden! Uit de tekst bleek gelukkig wel waardering. Het symbool voor de Dag van de Leraar is een appel. Waarom? De appel staat symbool voor kennis, groei en ontwikkeling. De leraar is de spil in het onderwijs. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met de kennis, groei en ontwikkeling van mensen in onze maatschappij.

En ach, die appel was met het oog op mijn eetgewoontes van de laatste weken een prima aanvulling op mijn dagmenu.

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *