Hongarije heeft de noodtoestand afgekondigd in delen van het westen van het land, nadat gisteren de dam van een slibreservoir bij een aluminiumfabriek het had begeven. De slibstroom kostte inmiddels aan vier mensen het leven.Meer dan honderd mensen zijn gewond geraakt en ook worden er nog zeven vermist. Honderden huizen zouden zijn ondergelopen. In het gebied zijn vierhonderd mensen geëvacueerd.

Daar schrik je best even van als je moeder in Hongarije zit. En met mijn cheografisch inzicht van Hongarije wist ik niet meteen of ik mij zorgen moest maken. Gelukkig wist ik dat ze dichtbij de grens van Oekraïne zaten en met behulp van de kaart had ik al snel in de gaten dat dit het NoordOosten van Hongarije was. De overstromingen vonden in het Westen plaats, dus konden wij al snel weer rustig ademhalen.

Gisterenavond was er van rustig ademhalen geen sprake. Mijn moeder kwam weer thuis en dat vonden wij heerlijk! Niet alleen wij waren enorm blij om haar weer te zien, er waren meer mensen die graag even mama een knuffel wilden geven. En zo was het gisteren weer als van ouds de zoete inval bij mijn moeder thuis.

Onder tussen aten we, ruimden we de tafel af, zetten kopjes koffie en thee en brachten de kinderen naar bed. Mama deed enthousiast haar verhaal en is echt een hele bijzondere ervaring RIJKer.

Toen iedereen weg was kropen wij op de bank en hebben nog even laten horen wat mama gemist had de afgelopen 10 dagen. Er waren niet heel veel schokkende dingen te melden, maar als je anders van bijna alles van elkaar op de hoogte bent, moet er echt wel even bijgepraat worden. 

En toen… toen zijn we lekker naar bed gegaan. Home Sweet Home!!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *