Woensdag 30 november: contactavond

Alle ouders hebben dan weer de mogelijkheid om met de leerkracht van hun kind(eren) te praten.

Het wisselt ieder jaar enorm wat betreft de opgaves. Het ene jaarheb je een hele grote groep kinderen, maar altijd weinig opgaves voor de 10minutengesprekjes. Het andere jaar heb je een kleine groep met kinderen, maar iedere keer heel veel opgaves.

Dit jaar staan er 11 gesprekken op de planning. Ik ben inmiddels begonnen met voorbereiden. Alles moet overzichtelijk op papier komen te staan zodat ik op iedere vraag van ouders snel een antwoord paraat heb. Ik weet dat het niet erg is om te zeggen dat ik het eventjes moet opzoeken of nakijken, maar mijn perfectionisme zegt toch dat ik beter alles goed op een rijtje kan zetten. Dat geeft rust.

Om half 8 zal ik het één na laatste gesprek van de avond afsluiten. Het laatste gesprek hoef ik namelijk niet zelf voor te bereiden. Dat gesprek bereiden 2 van mijn collega’s voor. Zij zullen om 19.50uur ook dit gesprek leiden. Dit gesprek gaat namelijk over mijn eigen dochter…

Voor de eerste keer zal ik aan de andere kant van de schooltafeltjes zitten. Voor de eerste keer zal ik moeten luisteren en af moeten wachten wat er te melden valt. Voor het eerst zal er aan mijn gevraagd worden of ik nog vragen heb. Voor de eerste keer ben ik de ouder!

En opeens voel ik een bepaalde spanning voor de contactavond… Wat zouden ze zeggen van mijn meisje? Kan ze haar draai vinden op school? Doet ze het goed? Is ze zich zelf? Zijn er punten van aandacht?

Ach zoveel maakt het ook niet uit… Ik zie dat mijn kind goed in haar vel zit, en daar gaat het om!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *