Eerst maar even voor de niet korfballende lezers… Het Jac is de jeugdactiviteitencommissie van Juventa. Ons korfbalcluppie.

Vanavond organiseert het JAC een Sinterklaasavond voor de jeugdleden. Een leuke activiteit die iedere jaar terug keert. Toen ik zelf nog in het JAC zat was ik hier altijd erg druk mee. Nu ik er niet meer in zit ook moet ik bekennen. Tim zit namelijk in het JAC. En ik had hem met klem duidelijk gezegd dat ze niet zo’n suf zwarte pietje of Sinterklaasje van een WC rolletje moesten gaan maken. Dat vind ik als juf wel zo’n vreselijk werkje! En als ze niets wisten dan wilde ik wel helpen, dat was eruit voordat ik er erg in had.

Dus ik moest helpen. Best lastig, want het moet te doen zijn voor de welpjes (kleuters), maar ook voor de oudere kinderen. Gelukkig hoefde het niet helemaal low-budget, dus kon mijn eerste idee al door gaan.

Een pietje van filt.

Zoiets, alleen dan de makkelijke versie.

Dus moest ik op pad. Op zoek naar vilt, veren, chinilledraad, hoofdjes en al het andere nodige. Ik probeer dan wel het goedkoopste te vinden, dus kwam uit bij de knutselwinkel, hema en action. Alles gevonden! Dat viel mee.

Dan moet je er ook nog voor zorgen dat er een voorbeeldje is en dat het niet een dagtaak gaat worden. Dus een voorbeeld gemaakt. De zwarte pietenkopjes alvast bruin gemaakt (met de hand, is het makkelijkst als je geen kwast hebt) en malletjes gemaakt en deze alvast op vilt getekend. Vanavond hoeven de kinderen alleen nog maar te knippen, in elkaar te zetten en te versieren. Dit strookt niet helemaal met mijn pedagogische visie op "knutselen", want wat is nu hun inbreng? Ik zeg liever:  hier heb je wat spullen, maak er maar een Pietje van. Maarja ze hebben geen uren de tijd en het is ook wel leuk dat ze met een "mooi" pietje naar huis gaan. Wat bedenken die mensen van het JAC toch leuke dingen hoor ik de ouders al zeggen…

Jac_001 Jac_002 Jac_003 Jac_006

Ik ben stiekem al aan het zoeken naar kerstknutsels voor school, maar dan wel pedagogisch!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *