Vanmorgen moest ik als enigste in dit huis echt in de kleren. Eerst lekker een douche, in de kleren, make-up op en mijn haren doen. Dan net zo zachtjes naar beneden omdat ik niemand wakker wil maken.

Beneden de water koker aangezet en de gordijenen open. En wat zag ik… het was wit! Echt wit!! Mijn vingers begonnen te kriebelen. Ik ben iets harder door het huis gaan lopen, want als ik foto’s van Liv in de sneeuw wilde maken dan moest dat NU gebeuren. Vanmiddag als ik uit mijn werk thuis zou komen zou alles weg zijn.

Eerst maar eens een boterham voor de televisie. Jammer genoeg ook hier alleen sneeuw, kabeltje los. Daardoor wel tijd om een plan uit te denken. Het zou namelijk een leuke kerstkaart zijn….

Liv in een karretje, kertknuffel erbij en een flesje wijn. Dat met een winterse achtergrond wordt vast een leuke kerstkaart. Het karretje was snel geregeld, rood kleed erin, de fles wijn lag er ook snel bij. Toen die  kerstknuffel nog… in de kerstdoos natuurlijk… en die staat… achter de schuine wand… dus om 7.15 uur op de knieen de zolder over om de kerstdoos te zoeken. En natuurlijk zo gevonden, leuke knuffel te pakken en klaar voor de foto. Nou ja, klaar? Er miste nog een klein onderdeel… Liv!

Toch maar wakker maken? Nee dat zou slecht zijn. Goed dan wacht ik gewoon, dan maar laat op school! En gelukkig was Liv tegen half 8 wakker. Zo vanuit bed in de pyama de sneeuw in! Liv liet het allemaal gebeuren. Met 5 minuutjes was ik klaar! Nu maar hopen dat het mooie plaatjes zijn geworden… nieuwsgierig? Wacht maar op de kerstkaart!

(toch nog om 7.45 uur op school. Drie kwartier later stond ik weer met mijn fototoestel buiten. Nu om foto’s te maken van 19 gillende kinderen uit groep 3. Ze zijn de hele dag druk gebleven, maar ik had het er graag voor over!)

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *