Wat fijn dat je dochter van 1 rekening houdt met jou als moeder. Het is natuurlijk een heel sociaal kind dat graag rekening houdt met de pluspunten, maar ook tekortkomingen van de medemens.

Zo zwaait ze naar iedereen, waardoor ook de mensen die nooit aangesproken worden op straat in contact komen met hun medeburgers. Ze lacht om alle grapjes, waardoor ook de mensen zonder humor een keer de lachers op hun hand hebben. Ze is blij met alle speelgoed, zodat ook dat foei lelijke oude popje bij de dokter weer eens aandacht krijgt.

En wat ook erg belangrijk is… Ze houdt rekening met haar moeder! En met haar tekortkomingen… heeft zij die dan? Ja nu weer even. Zwangerschapsdementie wordt het genoemd.

In het woordenboek wordt dementie omschreven als geestelijke aftakeling en dat in je zwangerschap! Beetje teveel van het goede naar mijn idee. Ik noem het gewoon wat vergeetachtig. Gelukkig weet Liv daar wel raad mee. Ze doet de dingen die ik echt moet onthouden gewoon op zo’n goed tijdstip dat ik het niet kan vergeten.

Nieuwsgierig? Liv liep de dag voor haar 1e verjaardag voor het eerst alleen!!! Dat vergeet ik echt niet. En… haar eerste tand kwam door twee dagen na haar 1e verjaardag. En dat vergeet ik ook niet! Bedankt Liv…

Maar lieve Liv als je nou ’s nachts en ’s morgen ook nog wat rekening met me probeert te houden, dan zal ik in vervolg ook weer om jou grapjes lachen…. Hihi!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *