Rust, reinheid en regelmaat!

We hebben het weer te pakken.

Er waren slechts een paar gewone schooldagen voor nodig en het ritme is weer als vanouds.

Liv melde dinsdagochtend heel tevreden: “wat ben ik blij dat ik weet dat het vandaag gewoon dinsdag is”. Hoe weet je dat? “Omdat het gisteren gewoon maandag was!”

Het lukt ons ook gewoon weer om door de weeks de kinderen (voor/om) 19uur schoon gewassen en met een gezond gevulde buik in bed te krijgen. Ze slapen als roosjes en ’s morgens is Liv weer gewoon “mooi optijd” wakker. Net iets te vroeg komt ze mij vertellen dat de 6 vooraan staat op haar wekker. Ze moet nog eventjes leren dat 6.55uur prima is, maar 6.01uur echt te vroeg.

Nou ja… echt te vroeg…. Vanaf maandag wordt dat wel onze tijd om op te zijn na het weekend.

Morgenvroeg gaat Liv namelijk voor het eerst naar zwemles, van 7.00uur tot 7.45uur!

Voor schooltijd nemen we samen een duik. Samen? Liv dacht dat we echt samen zouden gaan zwemmen. Ze dacht dat ik net als toen we ouder/kind gingen zwemmen er de hele les bij zou blijven. Ik sprak natuurlijk ook elke keer over het feit dat het voor mij ook heerlijk/gezond is om de week met wat een frisse duik te beginnen. Dat ik een paar baden verderop in het koude water baantjes zwem had ze niet helemaal begrepen. Gelukkig kwamen we daar optijd achter en weet ze nu dat ze het morgen alleen moet doen.

Ze heeft er heel erg veel zin in. Ze is er zelfs in de vakantie door gegroeid in het overwinnen van haar harenwassengekkigheid. Het ziet er nog altijd uit alsof ze het heel vervelend vindt om een flinke straal water op haar hoofd te krijgen, maar je hoort het iig niet meer. Liv is nou eenmaal geen waterrat.

Waterrrat of niet, zwemles hoort erbij. Ik hoop dat ze een klik heeft met de badjuf/meester en het groepje kinderen, dat scheelt de helft. Ik hoop ook dat het feit dat ze weet waarom zwemmen belangrijk is een stimulans voor haar zal zijn (met zwemdiploma mag je gewoon alleen buitenspelen, ook achterin de straat). Ik hoop dat het feit dat ze een ochtendmens is er voor zorgt dat ze fris aan de les begint. Maar ik hoop vooral dat ze er plezier in krijgt!

Ze heeft er iig enorm veel zin in!

En ik ook, denk ik…

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *