Als we nog maar goed en wel binnen zijn vertelt de glimlachende mevrouw dat we aan de beurt zijn.

Het was toch nog even opschieten om op tijd te komen.

Negen uur is best vroeg in de ochtend als je leeft in vakantietijden.

De glimlachende mevrouw is bij ons niet bekend. Gelukkig staat er wel een bekend gezicht op ons te wachten. Ondanks de grote praktijk hebben we altijd dezelfde lieve tandarts. Ze straalt als wij binnen komen, waardoor wij ook meteen blij worden.

Dat is heel wat anders dan hoe ik vroeger de behandelkamer bij mijn tandarts binnen kwam. Ik was echt bang voor de tandarts. De geur en de geluiden bezorgden mij al tranen. Nu ik met mijn kinderen mee ga naar onze lieve tandarts is mijn angst gelukkig ook verdwenen.

Rev gaat altijd als eerste, dan ben ik er meteen vanaf zegt hij trots. Liv maakt het niet uit en stapt als tweede in de stoel, waardoor ik als laatste aan de beurt ben.

De tandarts pakt meteen een zonnebril uit één van de vele laatjes. Beide kinderen houden niet van het felle licht in de ogen en een zonnebril is de oplossing. Dan kan hun mond rustig open en kan de tandarts haar werk doen. Eventjes… want tussendoor wordt er uitleg gegeven en worden vragen beantwoord. Meestal worden er wel wat gaatjes gevonden, maar deze keer heeft alleen Liv een klein plekje. Voor dat plekje komen we een andere keer terug. We hebben namelijk de afspraak met de tandarts dat ze bij de controle niks anders zal doen dan alleen kijken. En ook al is het iets kleins, beloofd is beloofd.

En dan volgen de complimenten voor het poetsen. Erg fijn dat de kinderen voelen dat hun inzet beloond wordt. Tanden poetsen blijft iets dat moet en graag wordt afgeraffeld. Als je dan hoort dat de moeite die je ervoor nam ook de moeite waard was wordt het poetsen echt een beetje minder vervelend.

En zo stappen we net zo blij als we naar binnen stapten ook weer naar buiten.

En dan is het nog niet eens half 10 als we weer thuis zijn.

Wie bedenkt het nu… 9.00uur in de vakantie naar de tandarts…

Nou, ik!

Ik ben namelijk naast moeder ook juf.

En als juf weet ik dat het lang niet altijd fijn is om uit de klas te worden gehaald, iets op school te moeten missen, omdat je naar de tandarts moet. En daarom probeer ik de tandarts voor of na schooltijd te plannen. Of… in de vakantie!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *