En opeens is het kleine meisje niet zo klein meer!

14 jaar is ze vandaag geworden. En net zoals veel 14 jarige meiden liggen haar interesses bij haar vriendinnen, sport en kleding. Op de basisschool hoorde hier ook knutselen en buiten spelen bij, maar tijdens het groot worden verdwijnen er toch een aantal interesses.

Er is echter ook iets dat is gebleven. De liefde voor dieren. Als klein meisje was haar grootste wens een hondje. Die wens kwam 4 jaar geleden uit. Tot die tijd probeerden we haar tevreden te houden met iets kleiners.

En zo kreeg ze op haar 7e verjaardag haar 1e hamster. Liv was dolgelukkig met Lilly. Die ook nog eens in een prachtig roze hokje zat en zelfs een hangmatje had.

Toen Lilly bijna twee jaar was moesten we afscheid van haar nemen. Liv wilde heel graag een nieuw hamstertje en daar kwam Pippy. Pippy nam meteen een vriendje mee, zodat ook Rev zijn eigen hamster had. Crocky en Pippy konden niet samen in een hok, omdat hamsters solitair levende dieren zijn. Gelukkig was Crocky erg tevreden met zijn oranje hok.

Ook Pippy en Crocky bleven een paar jaartjes bij ons. Daarna kwamen er nog 2 konijntjes, maar deze waren helaas niet zo tam als de hamsters.

En dus bleef Liv altijd over hamsters praten. Nu moeten jullie weten dat Tim niks met huisdieren heeft. Alle dieren die het huis binnen komen zijn mijn projecten en Tim laat het dan ook geheel aan mij over. Hij vond het dan ook prima dat ik een tijdje tevreden was met alleen Gap, de schildpad.

Maar Liv was minder tevreden. Wanneer ze de kans kreeg begon ze over een hamster of parkiet. Ik gooide op een avond, toen de kinderen in bed lagen, een balletje bij Tim op. Want wat zou Liv blij worden van een hamster op haar verjaardag! We hebben dat roze hok nog en hamsters zijn niet duur, dus het hoeft bijna niks te kosten. Tim stemde er mee in.

Ik toverde het hok achter de schuine wand vandaan en zocht informatie op internet. Ook sloot ik mij aan bij een facebookgroep. En daar ging het mis, of eigenlijk juist goed. Ik las namelijk dat die kooitjes van “vroeger” echt not done meer zijn. Tegenwoordig wordt de natuurlijke situatie zoveel mogelijk nagebootst. Het heeft zelfs een naam “Hamsterscaping”.

En op die Hamsterscaping pagina zag ik meerdere hamsters in 1 terrarium. Ik las dat hamsters inderdaad meestal solitair leven, maar er ook soorten in groepjes gehouden kunnen worden. De Roborovski is zo’n hamster. Ik opende Marktplaats en ging opzoek naar een fokker in de buurt. Ik zocht contact en voordat ik het wist was ik verkocht en had ik er ook meteen twee gekocht.

De volgende stap was opzoek gaan naar een aquarium of terrarium. Ik deed een oproepje op facebook, want ik had Tim natuurlijk beloofd dat het bijna niks zou kosten. Daar schoot familie mij te hulp. Achteraf bleek dit aquarium toch te klein (ik bewaar hem als noodvoorziening). Ik gooide dus nog maar eens een balletje op bij Tim. Die had al wel in de gaten dat er geen weg meer terug was. En dus kocht ik via Marktplaats ook een prachtig aquarium van 80 bij 35 bij 50 cm. Deze was al gebruikt voor Hamsterscaping, dus er zat van alles moois bij. Een geweldige koop vond ik zelf!

Afgelopen vrijdag was het zover. Liv wist dat ze naast de cadeaus die ze gevraagd had nog een verrassing zou krijgen. Omdat we afgelopen weekend haar verjaardag vierden zouden we vrijdagavond nog het ontbrekende stukje voor haar verrassing ophalen. Ze had echt geen idee!

Verbaasd en dolgelukkig reden we met de hamstertjes terug naar huis. Ze vroeg nog wel even: “Vindt papa dit echt goed?”. Toen ze thuis het nieuwe onderkomen voor de beestjes zag werd ze nog gelukkiger. Dit was perfect volgens haar. Want er blijken dus ook influencers te zijn die deze leefomgeving voor hamsters promoten. En als je 14 jaar bent geworden wil je van je moeder echt nog van alles aannemen, maar als een bekende tik-tokker het zegt, dan is het echt waar!

En zo is Liv op haar verjaardag super blij met al haar cadeautjes. De nieuwe Jordan Ones, haar stoere longboard en foute rookworst joggingbroek van de Hema. Maar ook net als 7 jaar geleden met haar kleinste cadeautjes, Pep en Olaf!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *