Daar gaat ze… op schoolkamp!

4 dagen, 3 nachten vol met leuke dingen doen.

Ze was al weken bezig met de bonte avond, haar koffer werd zorgvuldig ingepakt en aan lekkere dingen is gedacht.

Ze had er super veel zin in!

Toen wij anderhalf jaar geleden besloten dat Liv van groep 5 door zou gaan naar groep 7 wisten we dat hiermee ook veel andere dingen vervroegd zouden worden. Dat haar klasgenoten en vriendinnen ouder zouden zijn dan zij. Dat ze mee zou gaan in de interesses van de kinderen om haar heen. Zo veranderde al snel haar kledingstijl bijvoorbeeld. En ook het schoolkamp komt een jaartje eerder.

Veel mensen vragen bij het horen van Liv haar leeftijd of ze sociaal emotioneel wel toe is aan de stappen die ze nu al moet maken… Vandaag zwaaide ik een enthousiast negen jarig meisje uit die klaar was voor deze week. Met een dosis gezonde spanning, maar zonder enige twijfel of traan gaat ze dit avontuur tegemoet.

Als we sociaal emotioneel even los van elkaar zien kunnen we zeggen dat Liv op sociaal gebied prima past in de groep waar ze nu zit. Ze gaat iedere dag met plezier naar school, heeft vriendinnen, speelafspraakjes en wordt uitgenodigd op verjaardagsfeestjes. Als we kijken naar de emotionele kant zien we ook dat ze zich prima redt. Ze maakt keuzes is haar spel, kan prima met de “grote” meiden mee, maar vindt het ook heerlijk om met leeftijdsgenoten en jongere kinderen te spelen. Ze slaapt goed en niet goed slapen betekende in het verleden dat ze niet lekker in haar vel zat. Ook gisterenavond viel ze vlot in slaap. Ze was er voor de volle 100% klaar voor! Heeft vertrouwen in haar vriendinnen, klasgenootjes en de meesters en juffen.

En zo vertrouwen wij op haar. We hebben er vertrouwen in dat het goed komt. Het schoolkamp, het laatste jaar basisschool, maar ook de stap die daarna gemaakt gaat worden. Onze glazen bol is helaas nog steeds niet geleverd, vandaar dat in de toekomst kijken lastig is. We doen dus wat nu goed voor haar lijkt. En maken kleine stapjes, die soms heel groot voelen!

Veel plezier meis, tot vrijdag!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *