Waar ik de eerste jaren mijn uiterste best heb gedaan om van Liv een stoere meid te maken heb ik inmiddels de moed opgegeven.

Helemaal sinds Rev, een echte man, zijn intrede in ons gezin heeft gemaakt vind ik het niet meer zo erg als Liv om echte meisjes dingen vraagt.

Zo wil ze tegenwoordig steeds vaker een jurkje aan en was ze laatst dolgelukkig met het spijkerrokje dat ze van mijn tante Arriët kreeg. Ze houdt natuurlijk van K3 en prinsessen. Ook vraagt ze nu al make-up op haar verjaardag en wil ze ook graag een speelgoedföhn. En nog een belangrijk detail dat zegt dat Liv echt wel een meisje-meisje is, haar lievelingskleur is toch echt ROZE!

Het meisje-meisje speelt het liefst rollenspelletjes met haar poppen. Haar vier kindjes moeten naar school of in het vliegtuig. Ze gaan mee op de fiets en natuurlijk ook mee naar bed. Zij is de moeder en geeft ze knuffels en kusjes als ze lief zijn, maar ze krijgen natuurlijk ook straf als ze niet luisteren.

"Kun je nu lief zijn?" hoor ik haar regelmatig zeggen. En hup daar belanden ze op de mat in de gang. "Als je weer gewoon kan doen mag je terug komen". Een geboren moeder is Liv voor haar zoon en drie dochters. Bram, Lizzy, Lotje en Isa hebben niets te klagen met zo'n geweldige moeder.

Nou ja, niets te klagen… Liv heeft wel zo haar lievelingetjes. Lotje en Isa krijgen duidelijk een voorkeursbehandeling. Nu zijn ze zelfs door tanti ook nog in het nieuw gestoken. En nog wel zelf gemaakt!

2010-10-17 lotje en isa 

 

Je houdt misschien ook van...

3 Reacties

  1. wat een mooi gedicht nicolle!!!

  2. helemaal geweldig joh zo'n echt meisje meisje…..

  3. Jammer dat Merel niet zo'n tanti heeft. Mees heeft hard nieuwe kleren nodig !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.