Omdat ik gisteren rond de klok van 12uur mijn bed al meer dan zat was heb ik 's avonds met behulp van 2 asprines toch de contactavond laten doorgaan. Twaalf gesprekken later was de hoofdpijn nog steeds weg, maar mijn stem bijna ook.

Na een nachtje te hebben geslapen feest Rev sliep weer voor het eerst door, niet te vroeg juichen! dacht ik wel weer aan het werk te kunnen. En inderdaad ook dit kon best onder het genot van 2 asprines. Zo'n ochtendje waar er veel getoetst moest worden was prima te handelen.

Het begin van de dag was wel wat chaotisch want…. de rommelpiet was geweest.

De rest van de dag ben ik mij blijven afvragen wat ons in Nederland toch bezielt om "onze" kinderen zo op stang te jagen met die goede oude man en zijn donkere bedienden.

Al weken zijn er een aantal kinderen bij mij in de groep volledig van slag door de aanwezigheid van deze man in ons extreem koude kikkerlandje. Ze kunnen zich slecht concentreren, zijn luidruchtig en doen dingen die ze anders nooit zouden doen. Zo staan de rustigste kinderen uit de klas opeens op hun stoel te dansen als je even de klas uitloopt. Je kunt je vast wel voorstellen wat er met de drukste kinderen gebeurt.

Gelukkig had ik mijzelf voorgenomen om wat betreft mijn eigen kinderen hier niet aan mee toen. Twee en een halve dag 21 stuiterballen rustig in een klaslokaal laten werken is voor mij wel genoeg. Maar helaas…

Liv is niet alleen thuis, maar gaat ook naar het kinderdagverblijf, gym, de supermarkt, de stad, ze kijkt televisie en ga zo maar door. Alles, maar dan ook echt alles staat in het teken van 5 december. Op het kinderdagverblijf is een schatkamer ingericht, worden pepernoten gegeten en wordt Liv omgetoverd in een heus pietje. De gymnastiek verandert in pietengym eveneens inclusief zwarte wangen, bij de supermarkt mogen ze hun schoen zetten, in de stad huppelen de pieten rond om kinderen naar de "echte" schatkamer te lokken. Bij de Welkoop mogen de kinderen een gratis peen meenemen voor het paard en zelfs de filmpjes op Sesamstraat gaan over Sinterklaas.

Dus wat mijn goede voornemen ook was, hij is mislukt. Liv is in de ban van onze goedheiligman! Even dacht ik dat ze een kangeroe had opgegeten, want ook mijn kleine meisje is niet meer te stoppen. Ze stuitert door het huis alsof het een lieve lust is. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ze hem weer in levende lijve tegenkomt… Vrijdag verwelkomen we hem bij ons op school.

"En Liv ga je met mama mee naar Sinterklaas en zwarte TIET?" zoals Rev hem noemt

Ik verheug mij op volgende week maandag. Dan is de goede oude man weer richting betere tempraturen en keert de rust terug in "onze" kinderen. Inclusief kerstboom, sfeerverlichting en kerstliedjes. Dat is pas lekker werken!

Je houdt misschien ook van...

7 Reacties

 1. nanananananaaaaaa, wij hebben lekker bladcadeau gekregen!!!
  Ik vind het dus een leuke dag als dat zo blijft.

 2. Moet ik toch overwegen om mobiliteit aan te vragen…?

 3. Gxe9ke van de overkant

  Zegge…..je hebt ook nog zo'n geweldig hart gekregen vol met overheerlike snoepjes en dan nog wel namens de ouders. Hahaha

 4. Poeh inderdaad stuiterballen zijn het, en je hebt er maar weinig invloed op …

 5. Hahaha, zwarte tiet!
  Oh ik begrijp je helemaal. Bente vond het net ook maar niks, dat Sint op haar school kwam. En ik snap dat best, want ik vond het ook rete-spannend altijd vroeger. Kan me dat gevoel nog helder voor de geest halen, dat het gewoon niet hóórt, Sint op jouw school. Ik ben gebleven, stond de hele tijd vlakbij haar. Natuurlijk ook om de show niet te missen, geweldig gelachen! (En Henrieke is zo'n lieverd, haha, die heeft haar een poos getild. Pff) Ik begrijp wel jouw gevoelens, het zit me af en toe niet helemaal lekker dat we die kinderen zo voor de gek houden. Anderzijds is het ook magisch hoor, om 's avonds te zingen en 's ochtends je schoentje gevuld terug te vinden… We hebben dit jaar maar 1 x schoentje gezet en na Timme's gezang gisteravond ben ik het toch vergeten een muisje erin te stoppen… maar je hebt gelijk, het is zoveel, overal, het ademt Sinterklaas. Blij als het maandag is. 🙂

  (pfoeh, wat een verhaal!)

 6. Volledig mee eens!!

 7. Hoi, ik kwam hier even kijken via Miekuh. Ik was benieuwd, want ik had er zelf ook al een logje aan gewijd. Ik ben ook juf en zet ook heel erg mijn vraagtekens bij alle hysterie rondom de sint. Ik heb mij in ieder geval voorgenomen om mijn kinderen bij vragen die uit henzelf komen, eerlijk antwoord te geven. In ieder geval heeft het niet gewerkt om te zeggen dat het sint-journaal niet echt is. Dat wordt namelijk gewoon niet geloofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.