Fris hè, buiten? Waterkoud noemt mijn moeder het. Een vochtig en somber weertype met kou.

Gelukkig is het binnen lekker warm. Joggingbroek aan, thermostaat op 21 graden en lekker op de bank. Met een hittepitje natuurlijk!

De hittepit is in de winter mijn beste vriend. Nou ja, eigenlijk is hij het hele jaar mijn beste vriend. Het is mijn kruik in bed en ’s avonds op de bank hoort hij op mijn schoot. Maar ook overdag als ik achter de computer zit is het een aangename opwarmer. En in de zomer houdt hij mij lekker warm als we tot laat buiten zitten.

Na een klein onderzoekje kwam ik erachter dat de hittepit al eeuwen mensen verwarmt. Een vrouw in Zwitserland vulde op een koude winteravond een kussentje met kersenpitten. Hiermee kon ze haar gezin van warmte voorzien. Al snel kwam de hittepit naar Europa en werd hij ook bekend in Nederland.

Ik ben deze vrouw ontzettend dankbaar, want nu verwarm ik mijn gezin met deze warmte. Niet alleen ik gebruik namelijk de hittepit, ook Liv warmt er dagelijks één op. Rev gebruikt hem alleen als hij het echt koud heeft of niet fit is. En Tim… die vindt het maar een stinkzak.

Met nog twee gebruikers naast mij gebeurt het dus regelmatig dat ik een hittepit in de magnetron doe en nog voor het piepje klinkt de zak al gestolen is. Ook komt het meerdere keren per week voor dat ik moet zoeken naar een zak. We hebben namelijk ook favorieten. En die favorieten worden door Liv verzameld. ’s Avonds mee naar bed en ’s morgens niet terugleggen betekent soms een bed vol met zakken. En dat is best knap, want we hebben een behoorlijke verzameling hittepitten.

Overigens hebben wij officieel geen hittepit. De zakken hier in huis zijn Maatjes gevuld met haver, gemaakt door de Baalderborg Groep! Wij kopen ze bij mijn moeder in de winkel. Deze week werd onze collectie ook weer uitgebreid. Ik was namelijk even bij mijn moeder in de ’t Gilde om wat kleine cadeautjes te halen die ik altijd op voorraad heb. Lag daar toch een hittepit met zo’n leuk printje. Je raadt het al… hij is mijn nieuwe maatje!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *