Wat een verrassing! Een cadeautje van Sinterklaas voor het hele gezin.

Al een tijd lang hoorde ik een aantal collega’s praten over een gaaf spel dat ze speelden. Ze leenden verschillende delen aan elkaar uit en speelden het ook online. Ik werd uiteraard nieuwsgierig en googelde eens even rond. Dat zag er inderdaad leuk uit. Mijn nichtje met haar vriend namen het spel bij toeval mee naar een afspraakje met ons en we speelden het een keertje met z’n allen.

In de tijd dat we nog een seizoensplek op de camping hadden speelden we heel veel spelletjes. De Kolonisten van Catan, 30 seconds, de Slimste mens en Keezen speelden we tot diep in de nacht. Ook op wintersport ging er altijd een krat met spelletjes mee. Heerlijk na een dag buiten samen aan de grote tafel in goed gezelschap gezelschapsspelletjes spelen. Als we met ons gezin op vakantie gaan gaat de voorkeur uit naar spelletjes die je iets sneller kunt spelen. Qwixx, Phase 10, the Game, Keer op keer, Qwinto, Beverbende, Shit Happens, Dobble en Codenames zijn erg leuk voor als we even een spelletje tussendoor willen spelen.

Veel van deze spelletjes hebben we gekregen of heb ik na een tip aangeschaft. En op 5 december kwam daar dus een nieuw spel bij. Ik gaf ons gezin Ticket to Ride Europe. Stiekem natuurlijk omdat ik het zelf wilde hebben, maar ook Liv was meteen geïnteresseerd. Tim en Rev zijn altijd wat minder enthousiast als het gaat over een spelletje spelen met het gezin. Het duurt vaak te lang, met te weinig ruimte voor beweging. Dus toen we het die middag speelden haakte Rev al snel af.

Eerste kerstdag speelden we het weer. Rev deed de eerste ronde weer niet mee. Om 22.00 uur kreeg hij de keuze, doe je een potje mee of ga je naar bed? Dat was een makkelijke keuze, dan maar mee doen. En na die avond is ook Rev enthousiast.

En zo hebben we de afgelopen weken, in de vakantie, heel veel Ticket to Ride gespeeld. Gewoon op doordeweekse avonden speelden we met z’n viertjes een potje. Voor de minivakantie in Egmond bestelde ik de uitbreiding voor de Europa editie. Ook kochten we de uitbreiding Ticket to Ride Nederland.

Deze week startte school weer en ruimde ik de spelletjes weer op. Ticket to Ride liet ik nog even op ons bankje liggen omdat ik gewoon wou dat het nog een optie was voor de komende tijd. De hele week bleef hij daar natuurlijk onaangeroerd liggen. Totdat we op zaterdagavond gelukkig toch nog een potje speelden.

Ter kennisgeving: meedoen is belangrijker dan winnen gaat in ons gezin niet op. We willen allemaal gewoon winnen. Dat is erg lastig als je een spelletje met Tim speelt. Die verliest namelijk zelden een spelletje. Als het één van ons dan toch eens lukt om hem te verslaan ziet dat er zo uit:

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *