“Hallo, u spreekt met Peter. Mag ik u een paar vragen stellen over de opzegging van uw abonnement op HelloFresh?”.

De beste man belde onder het eten. Hij dacht natuurlijk dat ik lekker ontspannen van mijn HelloFresh maaltijd zat te genieten. HelloFresh is namelijk zoals de meeste mensen wel zullen weten een leverancier van maaltijdboxen. Ze werken met het idee om verse ingrediënten en gezonde recepten makkelijk en toegankelijk te maken voor consumenten. Zodat zij tijd kunnen besparen en toch makkelijk gezonder en gevarieerder kunnen eten.

Dat belooft wat dacht ik bij het lezen van de informatie en bij het horen van de reacties van mensen in mijn omgeving. Wie wil er nou niet gezond en gevarieerd eten en dan ook nog tijd besparen? Dus koos ik een aantal maaltijden uit en bestelde de box.

Na het bezorgen begonnen de twijfels meteen. Man oh man wat veel producten, de koelkast zat meteen stampvol. De twijfels werden groter bij het voorbereiden van de eerste maaltijd. Ik stond gewoon eerst een half uur te snijden en te lezen voordat ik überhaupt iets op de kookplaat had staan. Ik was er al snel achter dat ik hier geen geduld voor had. Niks Hellofresh, het was voor mij alleen maar “Hello stress”.

Gelukkig kook ik bijna nooit en konden Tim en mijn moeder de rest van de maaltijden bereiden. Helaas waren ook zij niet enthousiast. Mijn moeder vond het na een dag werken opeens niet meer relaxed om nog even te koken en Tim mistte zijn eigen draai die hij graag aan het eten geeft. Dat makkelijk, toegankelijk en tijd besparend hadden wij niet in de box gevonden.

Gelukkig had Peter van HelloFresh aan een half woord genoeg en deed hij niet meer zijn best om ons nog zo’n “makkelijke” box te verkopen.

En nu loop ik dus op vrijdag gewoon weer zoekend door de Plus om te bedenken wat we t/m dinsdag zullen eten. En vandaag is het dinsdag en had ik alle ingrediënten voor de bloemkool/prei schotel al in huis.

Helaas houd ik ook zonder Hellofresh niet van koken. Ik heb er gewoon het geduld niet voor. En dus zorg ik dat ik zo vroeg mogelijk de maaltijd voor die dag klaar heb staan. Soms is dat al voor 8.00uur. Dat vinden ze hier in huis vreselijk, want wakker worden met de geur van lasagne of stamppot boerenkool blijkt niet heel prettig. Gelukkig vinden ze het wel prettig als er ’s avonds een lekkere maaltijd voor ze klaar staat en ze dat samen met hun niet gestreste moeder kunnen opeten.

En de rest van de week? Dan genieten we van de Hollandse pot van mijn moeder en de uitprobeersels van Tim!

Bloemkool/prei schotel met kipgehakt

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *