Wat valt er te erven wanneer er iemand overlijdt, wanneer de familie erg groot is en het kapitaal van je oma daarintegen niet?

Dan ben je heel erg blij met iets kleins van weinig waarde, maar dat door de geschiedenis van grote waarde is.

Toen mijn oma overleed viel er eigenlijk nog niets te erven. Mijn oom is altijd bij haar in blijven wonen en ook nu zou ome Gert ook gewoon in mijn moeder haar ouderlijkhuis blijven wonen. Helaas overleed ome Gert ruim een half jaar later al. Na zijn overlijden moest het ouderlijkhuis wel leeg gehaald worden.

Er was eigenlijk niets dat ik echt wilde hebben dacht ik in eerste instantie. Na er een nachtje over geslapen te hebben wist ik eigenlijk toch wel iets. Ik wilde heel erg graag de knuffelolifant die altijd op de logeerkamer stond hebben. En die kreeg ik!

Aïsha kreeg de klompjes die altijd als decoratie op een bijzettafeltje in de woonkamer stonden. Op deze klompjes hebben bijna, of misschien wel alle kleinkinderen gelopen. Gewoon even voor de lol aan hebben en een rondje door de woonkamer waggelen, daarna weer terug op het tafeltje.

Nu staan ze bij Aïsha in de kast als decoratie. Inmiddels is Liv ze ontgroeit, maar haar opvolger loopt er net zo graag op…

Aisha september 2010 018 
Aisha september 2010 016 

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *