Ik had mij afgelopen week voorgenomen dat de eerst volgende blog waarin Rev een rol zou spelen niet negatief zou zijn. Dus ga ik er wat positiefs van maken…

Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk als je dag om 5.15 uur begint. Als je zoon dan ook nog van woede zijn hele bed eronder spuugt, want inmiddels is zijn bed verschoont en heb ik ook meteen de andere bedden gedaan.

Om half 6 is het nog goed donker buiten, knus de lampjes aan en een kaarsje bij papa. Rev vindt het geflikker van het kaarsje prachtig. Wanneer ik "OO" zeg, komt er van hem een "pa" achteraan. Wat zou mijn vader trots zijn.

De eerste 5 minuten is het flink koud beneden. Helaas is de thermostaat niet afgesteld op half 6. Maar wat een geluk weer, we hebben een kleine woonkamer dus deze is zo warm. Samen met een kopje thee, een fles warme melk en een deken raken wij niet onderkoeld.

Na een uur, het is inmiddels half 7, dommel ik steeds wat weg. Half slapend lig ik heerlijk te luisteren naar mijn spelende zoon. Wat kan hij zich toch goed alleen vermaken de laatste week. Ojee! Het is verdacht stil, als ik even mijn ogen open doe om te checken of alles onder controle is zie ik meneer op het televisiekastje kruipen. Voordat ik hem eraf kan halen duwt hij "klik" nog net even de tv uit. Ach, wat maakt het uit, ik keek er toch niet naar.

De ogen dicht doen is dus niet de beste manier om de vroege uurtjes te vullen. Dan de vaatwasser maar even legen. Wanneer deze leeg is hoor ik door de babyfoon een schattig meisjes stemmetje roepen "mama, ik ben wakker!". Ik haal mijn uitgeslapen dochter uit bed en leg haar beneden met een flesje warme melk op de bank. Wat fijn dat mijn kinderen zo goed drinken, dat is wel eens anders geweest. Na de fles melk gaan we met zijn drietjes aan tafel. Beiden eten ze smakelijk hun bruine boterham, Liv vraagt zelfs om een tweede. Wat fijn dat ze ook goed eten.

Om acht uur beklimmen we de dan nog stoffige trap naar boven. We wekken vaderlief door iets te veel lawaai te maken. Hij springt onder de douche en kleed daarna de kinderen aan. Samen vliegen we met stofdoek en stofzuiger door de bovenverdieping heen. De bedden hangen ondertussen te luchten uit het raam en de kinderen spelen in de frisse slaapkamers. Wat is het toch heerlijk dat ze zo fijn samen spelen zonder ruzie te maken en dat wij ondertussen wat huishoudelijke taken kunnen verrichten.

Toen de stofzuiger en stofdoek hun werk hadden gedaan kon ik even heerlijk douchen. Ik zet de douche aan. In de tijd dat de douche warm wordt kan ik nog net even een elastiekje in Liv haar haar frutsen. "Ojee", zegt Liv opeens, "Wevvie toch". Wat een zelfstandige zoon is het toch… hij kan zelfs al alleen douchen. Helaas was hij vergeten zich uit te kleden. De schade bleef echter beperkt tot natte sokken en een natte spijkerbroek. Wat fijn dat hij er niet helemaal was onder gaan staan!

Om 10 uur is ons huis netjes opgeruimd en schoon. Vriendlief moet om 11.15uur richting Almelo, wat prettig, we hebben zelfs nog tijd om even samen richting de stad te fietsen om vers fruit en verse bloemen te halen.

En nu liggen beide kinderen heerlijk te slapen in een schoon bed, ze waren moe. Vooral de kleine man…..

En hun positieve moeder? Die is ook zo heerlijk moe!

Je begrijpt dat dit positieve verhaal vraagt om goede tips om Rev een beetje  beter te laten slapen, met een uurtje extra zal ik al heel tevreden zijn. Moet je voorstellen hoe mijn log er dan uit zal zien!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *